ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η Λαμία στηρίζει το βόλεϊ!

Η Λαμία στηρίζει το βόλεϊ!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αναμετρήσεις του European League των Εθνικών μας ομάδων έχει αρχίσει με την οικοδέσποινα πόλη, τη Λαμία να υποδέχεται ξανά τις εθνικές Ανδρών και Γυναικών μετά από 5 χρόνια για το διήμερο (Πέμπτη-Παρασκευή) και την τοπική αυτοδιοίκηση στη συνέντευξη Τύπου να τονίζει τη μεγάλη προσπάθεια αλλά και τη χαρά της φιλοξενίας των αγώνων.

Στις γυναίκες οι αναμετρήσεις αφορούν την πρώτη αγωνιστική του European League Ελλάδα – Τουρκία (1η αγωνιστική) ενώ στους άνδρες την 4η αγωνιστική με τα ματς Ελλάδα – Λευκορωσία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας (18:00 η ώρα έναρξης των αγώνων των γυναικών, 20:30 των ανδρών ενώ τηλεοπτικά θα καλυφθούν με απευθείας μεταδόσεις από την ΕΡΤ2 οι αναμετρήσεις της Πέμπτης).

Σταυρογιάννης: «Το ενδιαφέρον όλων στραμμένο στο Χαλκιοπούλειο»

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος ανέφερε: «Το βόλεϊ που καθιέρωσε αθλητικά την Λαμία, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, επιστρέφει στην πόλη μας και το επόμενο διήμερο το ενδιαφέρον όλων θα είναι στραμμένο στις εθνικές ομάδες και στο Χαλκιοπούλειο.

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Στερέας Ελλάδας θα φιλοξενήσει τέσσερις σημαντικούς αγώνες κι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας η επιλογή της από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Εξάλλου η πόλη και η περιοχή μας έχει μακρά ιστορία στο άθλημα με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαμίας και τις διακρίσεις του σε εθνικό επίπεδο και τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο Φθια σε άνδρες και γυναίκες καθώς και τον αθλητικό σύλλογο ΑΟ Λαμίας που καλλιεργεί το γυναικείο βόλεϊ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Βίβιαν Αργύρη, η οποία είναι και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι σε μια δύσκολη περίοδο, ο Δήμος μας εντείνει τις προσπάθειες του για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο αθλητισμός στην πόλη μας να είναι και ουσιαστικά και παραγωγικός. Θέλω κλείνοντας να καλωσορίσω τις αποστολές των εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή του βόλεϊ και να καλέσω τους φιλάθλους όχι μόνο της Λαμίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να γεμίσουν το γήπεδο και τις δύο ημέρες των αγώνων και να στηρίξουν τις προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων».

Αργύρη: «Αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια»

Η Αντιδήμασχος Λαμιέων και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Βίβιαν Αργύρη είπε με τη σειρά της: «Η Λαμία αγαπά το βόλεϊ, το έχει αποδείξει και η διεξαγωγή αυτών των αγώνων τονίζει για μια ακόμη φορά την στήριξη της πόλης στο άθλημα. Θα ήθελα να πω όμως ότι όλα αυτά που γίνονται στο βόλεϊ δεν είναι αυτονόητα. Είναι εδώ στην Λαμία σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Εθνική ομάδα των Ανδρών η οποία είναι αήττητη μετά από 6 αγώνες κι ελπίζουμε να διευρύνει το σερί και η Εθνική Γυναικών η οποία ευελπιστούμε ότι θα έχει μια ανάλογη πορεία.

Οι Εθνικές ομάδες είναι εδώ σε μια πόλη που αγαπά το βόλεϊ με την στήριξη της ΕΟΠΕ και του Δήμου Λαμίας. Όλο αυτό που γίνεται είναι μια μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Ομοσπονδίας, αλλά κυρίως από την πλευρά των αθλητών και των προπονητών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να ανεβάσουν το επίπεδο του αθλήματος κι εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο και τις δύο ημέρες των αγώνων».