ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η νίκη, οι selfie και η πρόκριση

Η νίκη, οι selfie και η πρόκριση

Ο αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο έχει ολοκληρωθεί και οι διεθνείς μας έχοντας κατακτήσει το τρίποντο, δέχονται «επίθεση» αγάπης και θαυμασμού από τις νεαρές θαυμάστριές τους που τους…. «κράτησαν» για αρκετά λεπτά στο  γήπεδο για ένα αυτόγραφο και εκατοντάδες Selfie…  Ασπιώτης, Πρωτοψάλτης και Κουμεντάκης στο περιθώριο του «αγώνα» του με το… Fan Club τους, δήλωσαν έτοιμοι για το Κατάρ και την πρόκριση.

Η νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο έφερε χαμόγελα και πολλά αυτόγραφα για τους διεθνείς μας αφού για πολλή ώρα μετά το τέλος του αγώνα «πολιορκήθηκαν» στο Αλεξάνδρειο για μια φωτογραφία.

Θέαμα μοναδικό αφού η «αρένα» του γηπέδου γέμισε μικρές θαυμάστριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που απέδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει το δικό του Fan Club στην Θεσσαλονίκη.

Ασπιώτης : «Ακόμη καλύτεροι με Κατάρ»

Ο Άκης Ασπιώτης κλήθηκε να καλύψει το κενό του Δημήτρη Τζούριτς και τα κατάφερε πανάξια καθώς ο νεαρός διαγώνιος έδωσε τις λύσεις εκεί που χρειάστηκε και η Ελλάδα έφθασε στη νίκη-πρόκρισης κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο διαγώνιος της Ελλάδας μίλησε για το νικηφόρο ντεμπούτο στο Αλεξάνδρεια τονίζοντας «Πιστεύω πως κάναμε τα εύκολα δύσκολα μετά το 2ο σετ όπου ήμασταν εκτός κλίματος παιχνιδιού. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, χάσαμε πολλά σερβίς στο τρίτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια μπήκαμε καλύτερα στο σετ όπου και πήραμε διαφορά. Παρά το ότι μας πλησίασε το Πουέρτο Ρίκο εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι στις κρίσιμες φάσεις και πήραμε τη νίκη και το τρίποντο. Με το Κατάρ πρέπει να μπούμε καλύτερα από ότι σήμερα. Να φανούμε συγκεντρωμένοι και δυνατοί έτσι ώστε να κάνουμε τη νίκη που θέλουμε για να βρεθούμε στο Final 4».

Όσο για τον χαρακτήρα νικητή που έβγαλε στα κρίσιμα σημεία η Ελλάδα ο Κερκυραίος άσος της Εθνικής μας τόνισε «Όλα τα παιδιά είμαστε επαγγελματίες και δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Είχαμε και την απουσία του Τζούριτς που είναι διαφορετική η ομάδα με τον Τζούριτς, ωστόσο κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Πρωτοψάλτης : «Ήρθαμε για 3 νίκες»

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης σχολιάζοντας την πρώτη μας νίκη στο Αλεξάνδρειο τόνισε  «Κάναμε δύο δυνατά σετ, μετά ίσως επαναπαυτήκαμε λίγο και έτσι δώσαμε ευκαιρία στο Πουέρτο Ρίκο να ξαναμπεί πάλι στο παιχνίδι. Στο τέταρτο σετ αν και δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε καταφέραμε να το πάρουμε και να μείνουμε αήττητοι».

Όσο για το παιχνίδι με το Κατάρ ο νεαρός ακραίος της Ελλάδος δήλωσε «Δεν την έχουμε δει καθόλου ως ομάδα το Κατάρ, αύριο το πρωί θα δουλέψουμε με τους προπονητές, θα δούμε το βίντεο έτσι ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν σκεφτόμαστε την πρόκριση, θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε. Εμείς ήρθαμε εδώ να κάνουμε τρεις νίκες, όχι να νικήσουμε αύριο και μετά τέλος».

Κουμεντάκης : «Συγκεντρωμένοι και συγκροτημένοι»

Έτοιμος για τα δυσκολότερα και την πρόκριση δήλωσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης λίγο μετά τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο.

«Οι προπονητές μας θα κοιτάξουν το παιχνίδι και θα μας πουν τα λάθη μας. Αύριο θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και συγκροτημένοι» υπογράμμισε ο Θρακιώτης ακραίος και στη συνέχεια σχολιάζοντας για τις πιθανότητες πρόκρισης στο Final 4 δήλωσε «Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Όλοι όμως θέλουμε να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κάνουμε λιγότερα λάθη. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

Παράλληλα ο «Ράφα» φρόντισε να κάνει και κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Αλεξάνδρειο προκειμένου να τους στηρίξουν….

«Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας, στο Αλεξάνδρειο. Παρόλο τις δυσκολίες που έχουμε και είναι πολύ μεγάλες, δυσκολίες που ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει, παλεύουμε και είμαστε εδώ. Ο κόσμος για εμάς είναι τα πάντα. Όλα τα παιδιά τον καλούμε να έρθει εδώ, να μας χειροκροτήσει και να μας στηρίξει. Είναι η μόνη επιβράβευση που έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κουμεντάκης.