Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ίδιοι στόχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη για Ολυμπιακό

Ίδιοι στόχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη για Ολυμπιακό

Να διατηρήσουν τα κεκτημένα στην Ελλάδα και παράλληλα  να προσπαθήσουν να παραμείνουν στην κορυφή της Ευρώπης έθεσαν ως στόχους του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά Τζίνα Λαμπρούση και Κατερίνα Γιώτα.

Εχθρός του καλού το καλύτερο… Βέβαια στον Ολυμπιακό όταν η περσινή χρονιά ήταν η απογείωση της επιτυχίας με την κατάκτηση όλων των τίτλων, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά.

Ωστόσο Γιώτα και Λαμπρούση κατά την media day του Ολυμπιακού δήλωσαν αισιόδοξες πως η ομάδα παρά την ανανέωση που πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι θα συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και θα δώσει εκ νέου χαρές στους φίλους της…

Γιώτα : «Χαρούμενη που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό»

Για τη νέα χρονιά  : «Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Εννοείται πως θέλουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη, να συνεχίσουμε την επιτυχία που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο και να είναι μια όμορφη και γεμάτη χρονιά Δεν αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας Νομίζω έχουμε δείξει την δυναμικότητα μας και αυτό που θέλουμε και έχουμε κρατήσει μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια που θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Για τις προσθήκες στο φετινό ρόστερ : «Έχουν γίνει νέες προσθήκες. Νομίζω τα κορίτσια έχουν ταιριάξει στο κλίμα της ομάδας και η προετοιμασία κυλά σε πολύ καλούς ρυθμούς. Εύχομαι να δεθεί η ομάδα και να συνεχίσει την καλή πορεία που είχε πέρσι».

Για τα  προσωπικά κίνητρα όταν έχουν κατακτηθεί τα πάντα : «Την προπέρσινη χρονιά που δεν καταφέραμε να πάρουμε την Ευρωπαϊκή κούπα ο στόχος ήταν να κάνουμε το κάτι παραπάνω κατακτώντας την. Φέτος δεν υπάρχει άγχος, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την πορεία που είχαμε κάνει. Αυτή είναι μια νέα διαδικασία για την ομάδα και νομίζω αυτό είναι που σε κρατά κατά κάποιον τρόπο σε εγρήγορση και να μην επαναπαύεσαι με την επιτυχία. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας για μια ακόμη χρονιά».

Για το πώς φαντάζεται την ίδια λίγα χρόνια μετά : «Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω σκεφθεί. Νιώθω πως είμαι πλέον μέλος μιας οικογένειας πια. Αυτή θα είναι η 6η μου χρονιά στην ομάδα. Είναι σαν να έρχομαι σπίτι μου στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς. Με τους ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγαπώ  περνώ πάρα πολύ όμορφα. Μακάρι να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας και να έχουμε μόνο επιτυχίες».

Για τις συνεχόμενες υποχρεώσεις : «Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, όμως όταν είσαι σε ένα όμορφο σύνολο ανθρώπων με τους οποίους περνάς αρκετό χρόνο αλλά περνάς καλά δεν νομίζω πως μπορεί να σε κουράσει. Οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι μια ακόμη σεζόν εδώ».

Για το επόμενο βήμα της καριέρα της και το σενάριο του εξωτερικού : «Το βήμα παραπάνω της καριέρας μου δεν είναι απαραίτητα το εξωτερικό. Νομίζω το έχω κάνει τα τελευταία με τον Ολυμπιακό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι και εγώ μέρος της επιτυχίας αυτής και θέλω να συνεχίσουμε μαζί».

Λαμπρούση : «Να παραμείνουμε στην κορυφή»

Για τη νέα χρονιά και τους στόχους : Η αλήθεια είναι πως η χρονιά τελείωσε πάρα πολύ όμορφα και τώρα ήρθε η ώρα να θέσουμε εκ νέου τους στόχους μας. Οι στόχοι για την Ελλάδα ουσιαστικά είναι ίδιοι (πρωτάθλημα και κύπελλο) και στην Ευρώπη θέλουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται γιατί αφού το κάναμε μια φορά θέλουμε να το επαναλάβουμε.

Για την δυσκολία να παραμείνει στην κορυφή : «Το να παραμείνεις στην κορυφή είναι δύσκολο. Θα δούμε τώρα. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο για αρχή, αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε. Και πέρσι είχαμε δώσει δύσκολα ματς  και αποκλείσαμε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς. Εμείς θα μπούμε με ψυχή και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε μέχρι το τέλος».

Για την φετινή ομάδα και το ρόστερ  : «Πολλά νέα πρόσωπα. Νεαρές αθλήτριες. Γενικά ενσωματώθηκαν πολύ γρήγορα τα κορίτσια. Ακόμη δουλεύουμε πολύ στις τακτικές του προπονητή που θέλουμε και χρειαζόμαστε μέσα στο γήπεδο. Γενικά είμαστε μια νέα ομάδα. Είναι καλό να υπάρχει ανανέωση και να έρχονται νέα πρόσωπα».

Για το πρωτάθλημα : «Κάποιες ομάδες κάνανε σημαντικές προσθήκες και μακάρι το πρωτάθλημα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό γιατί τα τελευταία χρόνια το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό. Σιγά σιγά να υπάρξει ανταγωνισμός και να ανέβει το επίπεδο».

Για το κίνητρο μιας αθλήτριας που έχει κατακτήσει τα πάντα : «Σίγουρα ένας αθλητής χρειάζεται να θέτει στόχους μέσα στην χρονιά και σιγά σιγά να τους κατακτά. Αυτό πιστεύω πως πρέπει να είναι το κίνητρο για κάθε αθλητή και αυτό που σε κάνει να βελτιώνεσαι και να μην μένεις στάσιμος».

Το προσωπικό «στοίχημα» για την ίδια : «Να δουλεύω κάθε μέρα και να παίζω βόλεϊ σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο γίνεται»

Πως φαντάζεται τον εαυτό της λίγα χρόνια μετά : «Δεν ξέρω πως θα είναι δύο τρία χρόνια μετά. Σίγουρα πάντως να είμαι καλύτερη».