ΔΙΕΘΝΗ

Ίδρωσαν αλλά… κέρδισαν

Ίδρωσαν αλλά… κέρδισαν

Σερβία και Ρωσία πανηγύρισαν το 2×2 απέναντι σε Εσθονία και Σλοβενία κατά την 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενείται στην Πολωνία… Δύο νίκες πάντως που ήρθαν δια πυρός και σιδήρου καθώς τόσο οι «πλάβι», όσο και οι Ρώσοι «καρδιοχτύπησαν» για να πάρουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

ΡΩΣΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ 3-0

2017_08_26 Krakow RUS vs SLO. Photo: WOJTEK SZABELSKI

2017_08_26 Krakow RUS vs SLO. Photo: WOJTEK SZABELSKI

Πολύ πιο δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα νίκησε η Ρωσία την Σλοβενία και με το 3-0 οι «κόκκινοι»  έκαναν  το 2×2 στον Γ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ένα παιχνίδι όπου πρώτος διαιτητής ήταν ο Νώντας Γεροθόδωρος που για μια ακόμη φορά τίμησε τα χρώματα της Ελλάδας κρατώντας ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε μεγάλες διοργανώσεις.

Οι Σλοβένοι του Σλόμπονταν Μπόσκαν έβαλαν δύσκολα στους Ρώσους καθώς στα δύο πρώτα σετ της αναμέτρησης έχασαν στις λεπτομέρειες  δείχνοντας πως οι διαφορές είναι μικρές.

Οι «πράσινοι» του Μπόσκαν προηγήθηκαν με 8-6 και με το ρωσικό μπλοκ να μην μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στους Σκετ, Ουρνάουτ και Στέρν οι φίλοι των Σλοβένων έβλεπαν με ενθουσιασμό την ομάδα τους.

Η είσοδος του Βλάσοφ έφερε την αντίδραση για την Ρωσία που έκανε το 20-20, ωστόσο οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που έφθασαν πρώτοι σε σετ μπολ και είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 0-1 στο τέλος ο Μαξίμ Ζιγκάλοφ με το 30-28 έδωσε το προβάδισμα στην Ρωσία με 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι Σλοβένοι παρά την απογοήτευση μπήκαν εκ νέου δυνατά προηγούμενοι με 6-3 και 11-7 και με τα λάθη της Ρωσίας το σκορ πήγε στο 12-16. Οι παίκτες του Σεργκέϊ  Σλιαπνίκοφ όμως φρόντισαν να επιστρέψουν μειώνοντας στον πόντο (16-17).

Η Σλοβενία έφθασε στο 22-24 και μια ανάσα από το 1-1 ωστόσο όπως και στο πρώτο σετ υπέστη «μπλακ αουτ» με αποτέλεσμα η Ρωσία στο τέλος με μπλοκ του Βλάσοφ να κάνει το 28-26 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ έγινε εκ νέου μεγάλη μάχη με την Σλοβενία να ισοφαρίζει σε 17-17 από το 16-13 και λίγο μετά με το στοπ στον Βολκόφ να κάνει το 18-19 και το 20-21.

Ωστόσο η συνέχεια ήταν ίδια με τα προηγούμενα σετ αφού οι Ρώσοι με αντεπίθεση έκαναν το 25-22 και το 3-0 πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη με κορυφαίο τον Μάξιμ Μιχαήλοφ (15) και Ντμιτρι Βολκόφ (12).

ΣΕΡΒΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ 3-2

SERVIA-ESTONIA ESTONIA-FANS

Στο Γκντανσκ η Σερβία μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα φλέρταρε με την…. «αυτοκτονία» απέναντι στην εξαιρετική και μαχητική Εσθονία που με το 2-1 βρέθηκε κοντά στο να κάνει την έκπληξη της 2ης ημέρας του Euro.

Ωστόσο η Σερβία παρά την άσχημη μέρα του Ατανασίεϊβτς (έγινε αλλαγή μετά το δεύτερο σετ) με κορυφαίους τους Κοβάτσεβιτς και Πέτριτς έφθασε στο 3-2 και την 2η νίκη της που την κρατά στην κορυφή του Α Ομίλου.

Οι Σέρβοι παρά τις αρχικές δυσκολίες με το 23-25 προηγήθηκαν 0-1, ωστόσο η συνέχεια του παιχνιδιού ανοίκε στους «μαχητές» της Εσθονίας που με μπροστάριδες τους Τάχτ, Τεπάν και Κρέεκ φρόντισαν να γυρίσουν την αναμέτρηση και με το 25-16 και 25-21 να κάνουν το 2-1.

Οι «πλάβι» με τις αλλαγές του Νίκολα Γκρμπτς φρόντισαν να επανέλθουν και με τους Λούμπουριτς και Ποντρασκάνιν να φθάσουν στο 25-20 και το 2-2.

Στο ταϊ-μπρεϊκ οι Σέρβοι δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Γκεόργκι Κρετού και με το 15-12 ολοκλήρωσαν την ανατροπή πανηγυρίζοντας την 2η νίκη τους παρουσία 3.000 φιλάθλων.