BEACH VOLLEY

«Οικογενειακή» υπόθεση στην Σκόπελο!

«Οικογενειακή» υπόθεση στην Σκόπελο!

Τόσο στο κυρίως ταμπλό των ανδρών, όσο και των γυναικών στο 2ο τουρνουά Masters για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley, που διεξάγεται στην Σκόπελο βρίσκεται κάποιο μέλος της οικογένειας Κουρτίδου!

Ο Στέλιος Κουρτίδης μαζί με τον συμπαίκτη του, Θεόφιλο Τσολάκο, σήμερα το πρωί πανηγύρισαν τη νίκη επί των Δημούλα Κ. / Παπαθωμόπουλου Θ. με 2-1 σετ (16-21, 21-13, 15-6) και αύριο το πρωί θα χρειαστεί να κάμψουν την αντίσταση του ζευγαριού Μαρμαρινός Ν./ Μεσσάλας Α. για να βρεθούν στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου έχουν ήδη προκριθεί οι Νιώπας Δ./ Παπαδημητρίου Θ.

Σχετικά με το σημερινό αγώνα με τους Δημούλα Κ. / Παπαθωμόπουλο Θ. ο Στέλιος Κουρτίδης ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, www.volleyball.gr: «Τα παιδιά ήταν καλύτερα από εμάς, ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έτσι πήραν το πρώτο σετ, έπρεπε να συγκροτηθούμε και να δούμε τι κάνουμε λάθος για να παίξουμε το βόλεϊ που ξέρουμε. Αντιδράσαμε με το ψηλό μπλοκ και την καλή άμυνα, πήραμε τους πόντους που θέλαμε και κατακτήσαμε τα δύο επόμενα σετ και φτάσαμε στη νίκη. Στόχος μας είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη τρίτη θέση και μετά να κοντράρουμε τα… μεγαθήρια Νιώπα Δ./ Παπαδημητρίου Θ., από τους οποίους χάσαμε χθες».

Εν συνεχεία ο 20χρονος αθλητής από την Θεσσαλονίκη, που σε κάθε τουρνουά αγωνίζεται με άλλο ζευγάρι σημείωσε: «Φέτος έχω παίξει πάνω από 10 τουρνουά συνολικά με ισάριθμους συμπαίκτες. Στόχος για μένα δεν είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών αλλά το U22, όπου θα παίξω με τον Βασίλη Ζήση και θα παλέψουμε να το κατακτήσουμε». Τέλος αναφερόμενος στην αδερφή του τόνισε: «Η αδερφή μου είναι πολύ καλή παίκτρια, δουλεύει σκληρά και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

Η 17χρονη, Βούλη Κουρτίδου, που προπονείται με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη, και μαζί με την Μαρία Κλέπκου κέρδισαν πέρυσι στο Ακαπούλκο, του Μεξικό την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17, και τώρα προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό U18, στο τουρνουά της Σκοπέλου αγωνίζεται με την έμπειρη αθλήτρια, Ειρήνη Σφυρίου και πριν από λίγα λεπτά νίκησαν στον πρώτο αγώνα τους στο Κυρίως Ταμπλό τις Βασίλα Ε./ Βελίκοβα Μ. με 2-0 σετ (21-19,22-20).

«Στόχος μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο», ανέφερε για το τουρνουά της Σκοπέλου και σχετικά με τα επόμενα τουρνουά που θα αγωνιστεί με την Μαρία Κλέπκου, πρόσθεσε: «Πρώτος στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία μας, για να διατηρήσουμε την θέση μας στην Εθνική ομάδα και από εκεί και πέρα στοχεύουμε στο Πανευρωπαϊκό U18», ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού της υπάρχουν επίσης οι Ολυμπιακοί αγώνες!

«Κλείνοντας» η Βούλη Κουρτίδου, μιλώντας για τον μεγάλο της αδερφό, υπογράμμισε: «Ο Στέλιος παίζει με διαφορετικούς συμπαίκτες το κάθε τουρνουά, αλλά τώρα με τον Θεόφιλο είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα πάνε καλά».