Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οικονόμου: «Να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο»

Οικονόμου: «Να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο»

Ας μην τελειώσει το όνειρο, λένε στη Σαντορίνη όπου ζει και βιώνει πρωτόγνωρες  καταστάσεις και συναισθήματα.Μόλις στη δεύτερη χρονιά της στην Α1, η ομάδα του ΑΟ Θήρας όχι απλά είναι ευχαριστημένη από την πορεία της στο πρωτάθλημα άλλα κατάφερε να κάνει την απόλυτη υπέρβαση και να γίνει η « Σταχτοπούτα» του φετινού «παραμυθιού» των τελικών της Α1, που ξεκινάει αύριο στις 18.30 στο Ρέντη.

Ο «σκηνοθέτης» του φετινού ιστορικού άθλου του ΑΟ Θήρας, ο οποίος απέκλεισε μια παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου βόλεϊ όπως ο ΠΑΟ με 2-1 νίκες στον ημιτελικό,  Απόστολος Οικονόμου, σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, τη σειρά των τελικών κόντρα σον περυσινό νταμπλούχο Ολυμπιακό.

 Αρχικά ο τεχνικός της ομάδας της Σαντορίνης στο ερώτημα αν το ζευγάρι Ολυμπιακού-Θήρας είναι δίκαια στην «πολ ποζίσον» των τελικών της Α1, σχολίασε:

«Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι στα play offs παίζουν οι καλύτερες 4 ομάδες με βάση την συνολική τους αγωνιστική παρουσία σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το γεγονός είναι ότι οι διάφορες μεταξύ αυτών των ομάδων είναι μικρές , θεωρώ ότι στον τελικό προκρίνονται οι 2 εκείνες ομάδες που συνδυάζουν την ποιότητα και το ταλέντο τους με την αγωνιστική φόρμα στην συγκεκριμένη περίοδο των play offs».

Για την αρνητική παράδοση που έχει η Θήρα στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, την τελευταία διετία, υποστήριξε:

«Από την μια πλευρά, ξέρουμε, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το μέγεθος και την δυναμική του Ολυμπιακού, όπου όντως αυτά τα 2 χρόνια ποτέ δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε μία νίκη απέναντι σε αυτήν την ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά, όλη μας την χρόνια αυτό που προσπαθούσαμε ως ομάδα ήταν να πραγματοποιήσουμε στόχους που δεν είχαμε καταφέρει πριν.

Καταφέραμε για πρώτη φορά την είσοδο μας στην 4αδα του πρωταθλήματος , καταφέραμε να κερδίσουμε στους ημιτελικούς, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, μια εξίσου μεγάλη ομάδα, όποτε είναι λογικό ως στόχο να έχουμε και την πρώτη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που πότε δεν έχουμε κερδίσει στο παρελθόν. Αλλά πέρα απ’ αυτό, νομίζω σημασία για την ομάδα μου έχει να δείξει το καλύτερο της πρόσωπο, σε αυτήν την νέα αγωνιστική πρόκληση».

Για το αν οι ομάδες παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό σε αυτές τις μεταξύ τους μονομαχίες, είπε:

«Είναι λογικό και οι 2 ομάδες να έχουν κάποιες σταθερές στην τακτική τους συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, απόρροια των αυτοματισμών που έχουν δημιουργήσει μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος όμως παρατηρήσαμε στους ημιτελικούς πως και οι 2 ομάδες έχουν εισάγει κάποια νέα τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι τους , όποτε θεωρώ ότι θα δούμε και άλλες αγωνιστικές καινοτομίες κατά την διάρκεια των τελικών , αφού μην ξεχνάμε πως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των τελικών είναι ότι σε ένα πολύ μικρό διάστημα 7-10 ημερών θα διεξαχθούν πολλά παιχνίδια, απέναντι στους ίδιους αντιπάλους».

Μουντάκη: «Έχουμε τον ενθουσιασμό»

 Από τις κορυφαίες παίκτριες του φετινού θαύματος της Σαντορίνης και παράλληλα σύμβολο του πάθους και της δίψας για διάκριση, είναι η Νίκη Μουντάκη. Η 30 χρονη αρχηγός της Σαντορίνης που αγωνίζεται με επιτυχία ως ακραία άλλα και λίμπερο, υποστήριξε  για την κόντρα των τελικών με τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακού η συμμετοχή του στον τελικό όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχει εμπειρία και γνωρίζει πως ακριβώς πρέπει να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά η παρθενική συμμετοχή της ομάδας μου σίγουρα έχει το πλεονέκτημα του ενθουσιασμού και της χαράς για την συμμετοχή σε κάτι νέο. Είναι η πρώτη φορά για όλες τις αθλήτριες της ομάδας».

Για την συμμετοχή μιας επαρχιακής ομάδας όπως η Σαντορίνη η οποία μπήκε «σφήνα» στην παραδοσιακή μονομαχία Ολυμπιακού-ΠΑΟ, απάντησε: «Είναι πολύ ευχάριστο θεωρώ, ότι μετά από τόσα χρόνια “μονοπωλίου” μια ομάδα από ένα νησί να συμμετέχει στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βοηθάει στην αποκέντρωση και σίγουρα στην ανάπτυξη του αθλήματος και σε μικρότερες περιοχές. Το άθλημα γίνεται γνωστό, τα παιδιά αποκτούν πρότυπα και ο αθλητισμός μπαίνει στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων της μικρής κοινωνίας».

 Τέλος για το που θα κριθούν αγωνιστικά τα παιχνίδια των δύο μονομάχων υποστήριξε:

«Μεγάλο ρόλο θα παίξει η διάρκεια στην καλή απόδοση, αφού τα παιχνίδια θα είναι ανά 2 ημέρες. Επίσης, η πίεση στο σέρβις θα μας βοηθήσει να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό και φυσικά η αποφυγή λαθών. Θα χρειαστούν ίσως παραπάνω από 3 παιχνίδια για να βγει ο πρωταθλητής».