ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μόλις… 228 αθλήτριες στα τράι άουτς για την Eθνική

ΗΠΑ: Μόλις… 228 αθλήτριες στα τράι άουτς για την Eθνική

Το Ολυμπιακό κέντρο της Ομοσπονδίας βόλεϊ των ΗΠΑ στο Κολοράντο γέμισε από 228 υποψήφιες αθλήτριες των γυναικείων εθνικών ομάδων οι οποίες για ένα τριήμερο προπονήθηκαν και αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του Κατς Κίραλι και των συνεργατών του.

Δεν είναι τα νούμερα αυτά που προκαλούν το θαυμασμό, ακόμη κι εμείς εδώ στην Ελλάδα στα διακλιμακιακά μαζεύαμε (και προφανώς θα ξαναμαζέψουμε) δεκάδες παιδιά, αλλά τα αποτελέσματα της διαδικσίας.

Το αρχικό ρόστερ των τράι άουτς συμπεριελάμβανε 244 αθλήτριες (63 κεντρικές, 58 ακραίες, 55 λίμπερο, 40 πασαδόροι, 38 διαγώνιες) από 81 κολέγια (όχι όμως από το Στάνφορντ που είναι η πρωταθλήτρια ομάδα του NCAA) και 10 γυμνάσια, αλλά λόγω τραυματισμών τελικά το παρών έδωσαν 228 οι οποίες επί τρεις ημέρες προπονήθηκαν και έπαιξαν ουκ ολίγα παιχνίδια υπό την επίβλεψη του Κατς Κίραλιμ των συνεργατών του, αλλά και των προπονητών των κολεγίων που βρέθηκαν στο Κολοράντο για να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία.

Μια διαδικασία που σκοπό έχει να ξεψαχνιστεί όλο το υλικό των υποψηφίων προκειμένου να βγει το ρόστερ των εθνικών ομάδων για τη χρονιά που έρχεται, αλλά και να προκύψουν οι προ-εθνικές ομάδες που θα κάνουν ξεχωριστές προπονήσεις.

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, καθώς πριν δεν ήταν στις εθνικές ομάδες, βρήκε μια θέση στο ρόστερ της γυναικών η Κιμ Χιλ το 2013 και την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε MVP του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014 στην Ιταλία, όταν οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό.

«Είναι πολύ όμορφο και διασκεδαστικό να δουλεύεις με τόσο παθιασμένους ανθρώπους για τρεις ημέρες και είδαμε πραγματικά ότι υπάρχει πολύ ταλέντο», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός (και προπονητής του UCLA) Κατς Κίραλι (ο μοναδικός Ολυμπιονίκης στη σάλα και στο μπιτς βόλεϊ) και συνέχισε: «Το ζητούμενο όμως είναι από δω και πέρα πως θα μεγιστοποιήσουμε τη βελτίωση αυτών των ικανοτήτων προκειμένου να υπάρχει συνεχής βελτίωση».

Μάλιστα ο Κίραλι χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευλογημένο γιατί σ’ αυτή τη χώρα έχουμε τόσες πολλές αθλήτριες. Έχουμε ένα τρομερό πλεονέκτημα λόγω της δημοφιλίας του βόλεϊ, το Νο1 στα ομαδικά σπορ στις γυναίκες και μια τεράστια δεξαμενή αθλητριών μέσα από τα σχολεία και τα κολέγια».

Πηγή: Sportsfeed