ΔΙΕΘΝΗ

«Υποστολή σημαίας» στον Καναδά

«Υποστολή σημαίας» στον Καναδά

Η Ομοσπονδία Βόλεϊ του Καναδά ανακοίνωσε πως ο κορυφαίος διεθνής Καναδός άσος, Γκάβιν Σμιτ, αποφάσισε να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο 30χρονος πρώην διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και κατά την ταπεινή μας άποψη ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που κόσμησε το ελληνικό πρωτάθλημα (2007-2008), μετά την παρθενική παρουσία και την κατάκτηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφάσισε να μην φορέσει ξανά το εθνόστημα του Καναδά.

«Αυτό που προέχει είναι να προσπαθήσω να παραμείνω υγιής και να τιμήσω το συμβόλαιο μου με την ομάδα μου στην Πολωνία. Δεν αποτελεί μυστικό ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών αγωνίστηκα παρά κάποιους τραυματισμούς και για αυτό μετά από λίγη ξεκούραση θέλω να τελειώσω τη φετινή σεζόν. Μου αρέσει να αγωνίζομαι για τον Καναδά και μου αρέσει να παίζω να παίζω με τους συμπαίκτες μου. Θα είναι ασφαλώς μια μεγάλη αλλαγή για μένα και δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι ευκολο. Δεν θα συνεχίζω να παίζω στην Εθνική, αλλά ελπίζω πως θα συνεχίσω να την παρακολουθώ από κοντά, ώστε με την στήριξη και τη βοήθειά μου να συνεχίσει το άθλημα να προοδεύει” είπε ο θηριώδης (2.08μ) συμπαίκτης του διεθνούς του Ολυμπιακού, Τζάσττιν Νταφ και άσος της πολωνικής Ρεζόβια Ρεζόβ, που αγωνίζεται από το 2007 με την Εθνική του Καναδά.

Σε αυτά τα 9 χρονια ο Σμιτ έχει κερδίσει δις το ασημένιο μετάλλιο στο Παναμερικανικό Κύπελλο το 2008 και 2009, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (NORCECA) το 2013 και 2011 αντίστοιχα, το χάλκινο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Τορόντο το 2015, όπου αναδείχθηκε  το καλύτερο σερβίς και ο καλύτερος σκόρερ του παιχνιδιού.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...