ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ισονομία από ΕΟΠΕ και εξάλειψη της ποινής του κεκλεισμένων ζητά ο Παναθηναϊκός

Ισονομία από ΕΟΠΕ και εξάλειψη της ποινής του κεκλεισμένων ζητά ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός απέστειλε στο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΟΠΕ αίτημα ανάκλησης της απόφασης της επιβολής ποινής κεκλεισμένων, ζητώντας ισονομία καθότι για την ίδια υπόθεση ο Ολυμπιακός προσφάτως δικαιώθηκε με την Ομοσπονδία να έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των «ερυθρολεύκων» ακυρώνοντας στην ουσία τον ίδιο της τον εαυτό.

Ουσιαστικά, οι «πράσινοι» στο σκεπτικό τους υποστηρίζουν ότι η υπόθεση για την οποία κλήθηκαν είναι αβάσιμη και χωρίς αιτιολογία καθότι τίποτα δεν συνέβη στον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο ή στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Καλλιθέας (σ.σ στο εκτός έδρα ματς με τον Εθνικό), κάτι που προκύπτει και από το φύλλο αγώνα. Παράλληλα, ο ΠΑΟ ουδέποτε αιτήθηκε ή έλαβε εισιτήρια προς διάθεση στους φιλάθλους του.

Για την ίδια υπόθεση κλήθηκε και τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ωστόσο πρόλαβε να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή με τηκ διοίκηση του Πρωτοδικείου να έχει παραιτηθεί και τις εκλογές να έχουν οριστεί στις 8/6.  Η απόφαση ελήφθη στις 5/6 και η προθεσμία καταβολής οποιασδήποτε κατάθεσης ένδικου μέσου είχε περάσει όταν ο αθηναϊκός σύλλογος συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η ΕΟΠΕ κατά της απόφασης του δικού της Δικαιοδοτικού Οργάνου.

Στην αίτηση ανάκλησης ο Παναθηναϊκός παραθέτει ακόμα ένα σοβαρό επιχείρημα για το κύρος και την αξιοπιστία που θα πρέπει να διέπει τη Διοργανώτρια Αρχή. Η ΕΟΠΕ σε μια πράξη άνευ προηγουμένου για την ίδια αλλά ορθή με δεδομένο ότι δεν μπορεί να φταίει ένα σωματείο που αγωνίζεται σε μια περιοχή για επεισόδια που λαμβάνουν χώρα χιλιόμετρα μακριά, υποστήριξε με πρόσθετη παρέμβαση τον Ολυμπιακό στο ΑΣΕΑΔ από το οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας δικαιώθηκαν και θα δώσουν κανονικά με κόσμο το πρώτο δυνατό παιχνίδι της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά ζητά το ίδιο! Να εξαλειφθεί η ποινή, να υπάρξει ισονομία από την ΕΟΠΕ που από τη στιγμή που πήρε θέση για τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάρει θέση και για τον Παναθηναϊκό προκειμένου το ντέρμπι «αιωνίων» να διεξαχθεί με κόσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα μιλάμε για δυο… αντιφατικές αποφάσεις πάνω στο ίδιο επίδικο γεγονός!