DARK ROOM

Καγιατσάν: «Συγκλονισμένη από την τόση βία στην Τουρκία»

Καγιατσάν: «Συγκλονισμένη από την τόση βία στην Τουρκία»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις της διεθνούς άσου της Γαλατάσαραϊ, Μπουσέ Καγιατσάν στα εγχώρια ΜΜΕ σχετικά με τη βία κατά των γυναικών στη γείτονα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ως πρώην παίκτρια των σημαντικότερων συλλόγων της Τουρκίας, όπως Εξατσίμπασι, Μπούρσα, Μπελεντίγιε και Τσανάκαλε, η Καγιατσάν έχει τη χαρά να ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας της παίζοντας βόλεϊ. Με τις εικόνες λοιπόν που έχει αποκομίσει στην καριέρα της η Τουρκάλα άσος, ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους  για το υψηλό ποσοστό ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, που όπως σε πολλές χώρες του κόσμου,  αποτελεί κοινό πρόβλημα και στην τουρκική κοινωνία, δεν “μάσησε” τα λόγια της και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είναι μία διεθνής βολεϊμπολίστρια για να βοηθήσει, όσες γυναίκες έχουν ανάγκη.

“Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο είμαι εξαιρετικά ευαίσθητη. Είμαι συγκλονισμένη από την τόση βία στη χώρα μας. Είναι τόσο λυπηρό και αηδιαστικό να έχουμε μια τόσο πρωτόγονη και ωμή βία στον σημερινό κόσμο. Τα άτομα που ασκούν βία στους άλλους, έχουν σοβαρά προβλήματα χαρακτήρα. Εάν πρέπει να δείξετε σε κάποιον τη δύναμή σας βλάπτοντας τον, αυτό είναι σημάδι αδυναμίας. Η βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει δεκτή ή να συγχωρηθεί! Είναι απαράδεκτη…” τόνισε η πολύ ώριμη, παρά τα 25χρόνια της η όμορφη λίμπερο (176μ) της Γαλατά, που στη συνέχεια έστειλε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμά της.

“Το μήνυμά μου προς τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να ζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται αδύναμος Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από εσάς και μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Κρατήστε σφιχτά, μιλήστε στον εαυτό σας, η δύναμη μέσα σας μπορεί να σας οδηγήσει σε νέα ύψη. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε εφ’ ‘όσον εμπιστεύεστε τον εαυτό σας” επεσήμανε η διεθνής λίμπερο της “ημισελήνου”, Καγιατσάν.