BEACH VOLLEY

Καμπερίδης : «Στόχος μας η άνοδος» (vd)

Καμπερίδης : «Στόχος μας η άνοδος» (vd)

Μήνυμα ανόδου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έστειλε ο Παναθηναϊκός, με τον Κυριάκο Καμπερίδη να δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει τις «πράσινες» στην Α1 και κερδίσει το «στοίχημα» της Preleague.

Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ηγεσία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έφερε νέο αέρα στους «πράσινους» και ο καθιερωμένος Αγιασμός της χρονιάς στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας εκτός από χαμόγελα και αισιοδοξία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Το κλίμα στην εκδήλωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν πανηγυρικό με τον τεχνικό της γυναικείας ομάδας Κυριάκο Καμπερίδη να δηλώνει χαρακτηριστικά «Υπο την ηγεσία του κ. Γιαννακόπουλου ο Παναθηναϊκός πλέον είναι ενιαίος, Ερασιτέχνης και ΚΑΕ, οπότε νομίζω δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Η ομάδα των γυναικών έπειτα από έναν χρόνο απουσίας από τα γήπεδα επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους από την Preleague έχοντας στόχο να επιστρέψει στην Α1 και να διεκδικήσει εκ νέου τίτλους.

Ο Κυριάκος Καμπερίδης μίλησε στο Volleyplanet και αναφερόμενος για τους στόχους των «πράσινων» την φετινή χρονιά υπογράμμισε «Οι στόχοι μας είναι διπλοί. Σαφώς πρώτος μας στόχος μας είναι η άνοδος και αν μπορέσουμε η πρώτη θέση, δηλαδή 31 Μαρτίου να έχουμε καταφέρει να είμαστε στην Α1 και από εκεί και πέρα να χτίσουμε έναν κορμό.  Φέτος που μας δίνεται η ευκαιρία, ο χρόνος, με μερικές ελληνίδες οι οποίες στο μέλλον θα πλαισιωθούν με κάποιες ξένες και να χτιστεί μια ισχυρή ομάδα.

pao_volley_agiasmos

Δεν πήραμε παίκτριες που δεν έχουν ξαναπαίξει βόλεϊ. Έχουμε έμπειρες παίκτριες. Θα ήταν άδικο να πούμε πως χτίζουμε ομάδα από το μηδέν. Έχουμε παιδιά που έχουν παίξει Εθνικές ομάδες, που έχουν παίξει στη μεγάλη κατηγορία, σε πολύ μεγάλα club, οπότε υπάρχουν προϋποθέσεις. Σίγουρα όμως είναι μια νέα ομάδα που θέλει δουλειά για να βρει τους αυτοματισμούς της και έναν τρόπο παιχνιδιού. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις ομάδες».

Όσον αφορά τον βαθμός ετοιμότητας της ομάδας ο έμπειρος τεχνικός απάντησε «Επειδή το 100% ποτέ δεν το προσεγγίζουμε, εμείς είμαστε στο 60 με 70%. Πιστεύω μέχρι την έναρξη γιατί ξεκινάμε με ένα δύσκολο ματς κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα (σς ΠΑΟΚ) θα είμαστε έτοιμοι να εμφανιστούμε σε καλή κατάσταση».

Η παρουσία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Preleague ανεβάζουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος και αυτόματα κάνουν την κατηγορία να είναι τουλάχιστον εφάμιλλη της Α1… Σχολιάζοντας την δυναμική του πρωταθλήματος ο Κυριάκος Καμπερίδης τόνισε «Αν αναλογιστείτε πως οι 3 ομάδες που διεκδικούν την άνοδο με 2 ή με 3 ξένες παίκτριες θα ήταν ομάδες 4άδας στην Α1, νομίζω το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ισχυρό, πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ίσως και λίγο άδικο γιατί ομάδες με πραγματικά ισχυρά ονόματα και με αρκετά μεγάλα μπάτζετ αναγκάζονται να είναι σε αυτή την κατηγορία ενώ θα έπρεπε να είναι σίγουρα στην Α1».

pao_volley_agiasmos1

Στην ερώτηση με τι θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς ο ίδιος, ο Θεσσαλονικιός τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε «Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος πέρα από την άνοδο που θεωρείται αυτοσκοπός, αν μπορούμε του χρόνου να κρατήσουμε 8 αθλήτριες από αυτήν την ομάδα. Άρα να πιστεύουμε πως αυτά τα παιδιά έχουν εξελιχθεί και έχουν προοπτική να διεκδικήσουν μεγάλους στόχους»

Για το αν η παρουσία του στον Παναθηναϊκό και η φετινή χρονιά στην Preleague αποτελεί πρόκληση ο Κυριάκος Καμπερίδης τόνισε «Κάθε χρονιά αποτελεί πρόκληση, πόσο μάλλον όταν είσαι σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο που καλείται να επιστρέψει στην Α1. Ναι είναι πρόκληση για εμένα αυτό».

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το παραπάνω γνωμικό. Ωστόσο όπως υπογράμμισε και ο Κυριάκος Καμπερίδης  «Υπάρχουν αρκετά θέματα οργανωτικά, αλλά σιγά-σιγά με την βοήθεια της διοίκησης και του κ. Μαλακατέ βήμα-βήμα φτιάχνουμε συνθήκες καλές για τις αθλήτριές μας. Αυτό νομίζω είναι το βασικό και νομίζω πως στο μέλλον θα έχουμε ακόμη καλύτερο το οργανωτικό μας κομμάτι».

Το θέμα της έδρα αποτελεί έναν «γρίφο» που πρέπει να λύσουν σύντομα οι «πράσινες» καθώς φέτος θα αγωνίζονται στο κλειστό του Χολαργού, αλλά θα προπονούνται στο Μαρούσι. Σχολιάζοντας το κομμάτι αυτό ο τεχνικός των «πρασίνων» υπογράμμισε «Έδρας μας τη νέα χρονιά θα είναι το κλειστό του Χολαργού. Εκεί έχουμε κάποια δυσκολία. Κάνουμε προπόνηση στο Μαρούσι και θα παίζουμε στο Χολαργό».