ΔΙΕΘΝΗ

Το’ κανε ξανά ο «Μίδας» της Στουτγκάρδης (fot)!

Το’ κανε ξανά ο «Μίδας» της Στουτγκάρδης (fot)!

Σε συλλέκτη… τροπαίων εξελίσσεται στην Γερμανία ο Έλληνας τεχνικός Γιάννης Αθανασόπουλος, καθώς πριν από λίγη ώρα στο Μανχάιμ στέφθηκε δις Κυπελλούχος Γερμανίας με την Στουτγκάρδη πανηγυρίζοντας την τρίτη “κούπα” του στην γερμανική έδρα, πριν καλά καλά συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας στην Αllianz MTV.

Μετά λοιπόν το φετινό τίτλο του Super Cup o συνεργάτης του Ισπανού προπονητή, Γκιγέρμο Φρανσίσκο Ερνάντεζ, οδήγησε τα κορίτσια της Στουτγκάρδης σε νέο θρίαμβο και με μια επική ανατροπή, τα χέρια του “βάφτηκαν” πάλι στο…. χρυσό.

athanasopoulos_ernantez

Κόντρα στην πανίσχυρη και πρωτοπόρο της Bundesliga, Σβέριν με το σχεδόν τριπλάσιο μπάτζετ από την Allianz MTV, η ομάδα του ισπανο-ελληνικού διδύμου, βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο επιβλητικό SAP Arena του Μανχάιμ.

stuttgart

Παρόλα αυτά οι περσινές φιναλίστ της Bundesliga δεν τα παράτησαν και κατάφεραν χάρις στα τεράστια ψυχικά τους αποθέματα, αλλά και τη συμπαράσταση των οπαδών τους, να φέρουν… τούμπα το ματς και να πανηγυρίσουν τελικά με 3-2 ( 22-25, 21-25, 25-23, 25-15, 15-12)  την παλικαρίσια κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου Γερμανίας και 6ου τίτλου της ιστορίας του συλλόγου.

Αυτός ήταν και ο 6ος τίτλος στην καριέρα του Έλληνα προπονητή, που πρόσθεσε μία ακόμη κούπα στην τροπαιοθήκη του μαζί με το Κύπελλο Γερμανίας του 2015, το φετινό Supercup Γερμανίας, το Κύπελλο Ελλάδας (2013) και το νταμπλ του Ολυμπιακού (2014).

Foto: Tom Bloch