BEACH VOLLEY

Καραγκούνη: «Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε με Τσοπούλου»

Καραγκούνη: «Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε με Τσοπούλου»

Η  απόφαση της Βίκυ Αρβανίτη να βάλει άνω τελεία στην καριέρα της για ένα χρόνο, «πυροδότησε» μια σειρά εξελίξεων  για την επόμενη μέρα στην εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ.

Η  εξαιρετικά ταλαντούχα Πένυ Καραγκούνη που έκανε εκπληκτική σεζόν το πρώτο 8μηνο του 2016, στο πλευρό της παγκόσμιας Αρβανίτη και μετά από συνεννόηση με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Ποθητάκη, συμφώνησε να συνεχίσει με συμπαίκτρια την Κωνσταντίνα Τσοπούλου με την οποία ξεκίνησε ήδη προπονήσεις στο ΣΕΦ.

kara-tsop-mazi-8888

«Μάστερ» Τσοπούλου

Η 23 χρονη Θεσσαλονικιά ακραία μετά την άτυχη περυσινή  σεζόν στο Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό όπου η ομάδα «διαλύθηκε» με τη λήξη του Ά γύρου και μετά από μια σύντομη περιπέτεια στα Βελγικά γήπεδα με τη φανέλα της Μπαρμπάρ, ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού, όπου με διαφορετικές συμπαίκτριες τις Μερτέκη και Μολδοβανίδη, και ύστερα  από σαρωτική απόδοση, κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα στα Χανιά, τρία τουρνουά Μάστερ (Ξυλόκαστρο , Θεσσαλονίκη, Μάταλα) που πήρε μέρος ενώ πήρε την 8η θέση στο Satellite της CEV στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Πριν την ένταξη της στην εθνική ομάδα μπιτς , η «Τσοπ» είχε συμφωνήσει με την Κρητική ομάδα του  Μεσσαρά , η οποία συμμετέχει στον Α1 υποόμιλο της Α2 γυναικών και θα την ενισχύει τα Σαββατοκύριακα σε ορισμένο αριθμό αγώνων  αφού  στα βραχυπρόθεσμα πλάνα των κοριτσιών, είναι η προετοιμασία στο εξωτερικό και η διεξαγωγή κάποιων φιλικών παιχνιδιών, ώστε να βρουν τη «χημεία» τους.

Arvaniti-kara apo sotsi-09876

Καραγκούνη: «Τυχερή που έπαιξα με Αρβανίτη»

Η Πένυ Καραγκούνη  σε δηλώσεις της στον Volleyplanet σχολίασε για το «τάιμ άουτ» της Αρβανίτη και τη νέα της συμπαίκτρια:

«Εύχομαι στη Βίκυ να πραγματοποιήσει τους προσωπικούς της στόχους, να ξεκουραστεί κυρίως ψυχολογικά γιατί ή φθορά είναι μεγάλη μετά από τόσα χρόνια και όταν επανέλθει, μόνο καλό μπορεί να είναι για το άθλημα. Είναι μία τεράστια αθλήτρια εντός και εκτός γηπέδου και  θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπόρεσα να παίξω μαζί της.

Όσο για τη νέα συνεργασία  μου με την Τσοπούλου, έχει ξεκινήσει με παρά πολλή αισιοδοξία και πολύ θετική διάθεση, καθώς όλα τα μέλη της ομάδας πιστεύουν στο νέο ζευγάρι. Θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε, αλλά όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο.»

 Arvaniti-Karagk me pothitaki selfie-5678

Πρώτα τουρνουά και συνεργάτες

Όσον αφορά τις συνθήκες που θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις, το νέο εθνικό μας δίδυμο, παραμένουν σχεδόν ίδιες αφού οι συνεργάτες που το πλαισίωναν μέχρι τώρα,  συνεχίζουν (προπονητής  Κώστας Ποθητάκης εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης, φυσιοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος , διατροφολόγος Τόνια Μαχαίρα, ψυχολόγος  Μαρία Ψυχουντάκη) πλην του Άκη Φλαούνα που αποχώρησε από συνεργάτης του προπονητή,  Κώστα Ποθητάκη.

Για το καλεντάρι των αγώνων, την επικείμενη προετοιμασία στο εξωτερικό και σε ποια τουρνουά θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις τους, αυτό θα οριστικοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες  μετά από συνεννόηση με την ΕΟΠΕ και το προπονητικό τιμ της εθνικής ενώ σε εξέλιξη είναι η εξεύρεση περισσότερων χορηγών, οι οποίοι  θα μπορούν να καλύψουν τις διάφορες οικονομικές ανάγκες της ομάδας.