BEACH VOLLEY

Η Καραντάσιου «ατού» της Πάτρας για τους Μεσογειακούς

Η Καραντάσιου «ατού» της Πάτρας για τους Μεσογειακούς

Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του beach volley να αποτελεί ένα από τα “βαριά ονόματα” της ελληνικής υποψηφιότητας, η πόλη της Αχαΐας φιλοδοξεί στις 11 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη να επιλεγεί ως η εκλεκτή “πόλη” που θα φιλοξενήσει το μεγάλο Μεσογειακό αθλητικό ραντεβού.

Πέραν του φημισμένου ονόματος και της σπουδαίας καριέρας της Βάσως Καραντάσιου, με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις επί σειρά ετών, στην πατρινή επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων ξεχωρίζει ακόμη εκείνο του πρώτου Μεσογειονίκη στο μπάσκετ, Κώστα Πετρόπουλου, που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δήμου Πάτρας στις 11 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν στα μέσα Οκτωβρίου στην ισπανική έδρα, όπου θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη.

Εκτός της Πάτρας, υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, οι οποίοι, για τις χώρες της Μεσογείου, αποτελούν το σπουδαιότερο πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεκδικούν επίσης η Μασσαλία (Γαλλία) και Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος).

Αναφερόμενη στην προσπάθεια διεκδίκησης των Μεσογειακών του 2019, όπου περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου αναμένεται να παρευρεθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα η θρυλική μορφή του ελληνικού μπιτς βόλεϊ δήλωσε: «Η Πάτρα κάνει ένα μεγάλο βήμα μετά από πολλά χρόνια. Αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 και έχω την τιμή να βρίσκομαι στην επιτροπή διεκδίκησης» είπε στο volleyball.gr η Βάσω Καραντάσιου και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η πόλη της Πάτρας αν αναλάβει τους αγώνες.

«Η Πάτρα είναι η δεύτερη πόλη μου, καθώς μένω εδώ για πολλά χρόνια. Είναι μία πόλη που θέλει να προβάλει το παράκτιο μέτωπο που έχει και γι’αυτό θα επιλέξει 10 από τα 17 αθλήματα που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι αγώνες έχουν να κάνουν κυρίως με το υγρό στοιχείο αλλά και την άμμο. Γι’αυτό τον λόγο την τιμητική του θα έχει και το beach volley. Μάλιστα ο χώρος που έχει επιλεγεί θα χρησιμεύσει ως προπονητήριο των Εθνικών ομάδων κατά την τέλεση των αγώνων».