ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Καρντάσια» έτοιμα για όλα!

«Καρντάσια» έτοιμα για όλα!

Λίγες ώρες πριν το σερβίς ενός ακόμη τουρνουά Βαλκανικού πρωταθλήματος στα Χανιά (10-12/6) ο διεθνής πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ, Θοδωρής Παπαδημητρίου μιλάει στο Volleyplanet για τους φετινούς στόχους που έχει με το συμπαίκτη του Δημήτρη Νιώπα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

balkan_niopas_papadimitriou_rerras
Η ομάδα εθνικού σχεδιασμού των διεθνών Δημήτρη Νιώπα και Θοδωρή Παπαδημητρίου φτιάχτηκε… εν μία νυκτί, λίγο πριν τα περυσινά Βαλκανικά πρωταθλήματα, αλλά οι Θεσσαλονικείς πρωταθλητές εξελίχθηκαν γρήγορα σε συλλέκτες… χρυσού!

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Continental Cup και άλλα δύο μετάλλια (ασημένιο, χάλκινο) στα Βαλκανικά, αναδείχθηκαν πρώτοι στην βαθμολογία του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2015, δείχνοντας πως είναι γεννημένοι για τα δύσκολα.

niopas_papadimitrioy 2

Φέτος τα «καρντάσια», παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους, βάζουν ακόμη πιο «ψηλά τον πήχη», όπως έδειξαν με την πρόσφατη 3η θέση του βάθρου στο Βαλκανικό της Τουρκίας και λίγο πριν την συμμετοχή τους στο Βαλκανικό των Χανίων, παράλληλα με τις προπονήσεις και το «σαφάρι» χορηγών, κάνουν τα δικά τους ολυμπιακά όνειρα.

V.P: Με 3 συνολικά μετάλλια τα Βαλκανικά μάλλον «σας πάνε» πολύ…

Θ.Π: Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, όχι μόνο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αλλά κυρίως γιατί ήμασταν βελτιωμένοι από το προηγούμενο τουρνουά. Μας δυσκόλεψε αρκετά το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας, βγάλαμε κάποια κόπωση, αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε την 3η θέση. Αυτή την εβδομάδα , θα αγωνιστούμε στα Χανιά στο 3ο φετινό Βαλκανικό Τουρνουά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θεωρώ ότι αγώνα με τον αγώνα θα βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα μας.

balkan_niopas_papadimitriou


V.P: Ποιοί είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας;

Θ.Π: Ο βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να κάνουμε μια ανάλογη πορεία με την περισυνή. Συγκεκριμένα, να κατακτήσουμε την 1η θέση στη Βαλκανική βαθμολογία , το ίδιο και στην Ελληνική. Επίσης, θέλουμε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα στο τελικό τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Προσεχώς, έχουμε και το προ Ολυμπιακό τουρνουά στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας στις 22 – 26 Ιουνίου. Βέβαια, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Αυτό που θέλουμε είναι να συμμετάσχουμε σε τουρνουά του εξωτερικού, ώστε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται.

papadimitriou_beach


V.P: Πόσο εύκολο είναι να φτάσετε στους στόχους δεδομένου ότι η προετοιμασία σας, θα’ λεγε κανείς, πως γίνεται μετ’΄εμποδίων;

Θ.Π: Δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι πολύ καλή , αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην προετοιμασία μας (γηπεδικές και υλικές). Η Ομοσπονδία μας παρέχει ως προπονητή τον Γιώργο Γιάτση, αλλά πληρώνουμε μόνοι μας προσωπικό γυμναστή, για να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

niopas_giatsi_papadimitriou

Σε αυτή μας την προσπάθεια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε κάποιους χορηγούς που μας στηρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό μας, όπως ο επίσημος χορηγός της Ομάδας μας, η CYTA, η Macron Store Thessaloniki, που  μας παρέχει τον ρουχισμό που χρειαζόμαστε, καθώς και αθλητικό εξοπλισμό, αλλά και τους Relax-therapy, Μονοπολυο-The absolute Play Area Game bistro και Cretan food, των οποίων η αρωγή τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για εμάς.