CHALLENGE CUP

Κασαμπαλής:«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Κασαμπαλής:«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Ο 20χρονος πασαδόρος του Εθνικού Αλ., Σταύρος Κασαμπαλής έχει αρπάξει την… ευκαιρία (του βασικού) από τα μαλλιά, έχει πέσει στα βαθιά μαζεύοντας εμπειρίες και αποδεικνύοντας πως η Αλεξανδρούπολη έχει ταλέντο.

 Ο άσος του Εθνικού μίλησε στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου για το ταξίδι τους στην Πορτογαλία, αναφέρθηκε στην οργάνωση που υπάρχει στον τομέα του αθλητισμού και δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του σχόλιο για τη δεύτερη αναμέτρησή τους με την Μπενφίκα.

Πως ήταν αυτές οι τέσσερις μέρες στη Λισσαβόνα;

«Το ταξίδι μας στην Πορτογαλία ήταν πολύ ξεχωριστό για όλους μας. Γνωρίσαμε έναν καινούργιο λαό, με διαφορετική νοοτροπία. Είδαμε πολλά νέα μέρη, μάθαμε για την κουλτούρα των Πορτογάλων και εντυπωσιαστήκαμε από τις ομορφιές της Λισσαβόνα. Ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι για όλους μας, αν και το παιχνίδι με τη Μπενφίκα μας στεναχώρησε αρκετά».

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

«Με εντυπωσίασε η οργάνωση που υπήρχε στην Πορτογαλία, κυρίως σε ότι αφορά τον αθλητισμό. Τα γήπεδα οι εγκαταστάσεις, η νοοτροπία των φιλάθλων… Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω στον τομέα αυτόν. Επίσης υπήρχαν τόσα πολλά μέρη και αξιοθέατα για να δεις, που δεν θα μας έφταναν ούτε οι διπλάσιες μέρες για να τα γυρίσουμε και να τα γνωρίσουμε».

Πως σου φάνηκε η Μπενφίκα σαν σύλλογος;

«Ξέραμε ότι θα φιλοξενηθούμε σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ευρώπης. Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στη Λισσαβόνα, οι άνθρωποι της Μπενφίκα μας αγκάλιασαν, με περιποιήθηκαν και φρόντισαν να μην μας λείψει τίποτα. Έδωσαν ακόμα και το επίσημο πούλμαν τους προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε στις καθημερινές μας μετακινήσεις και να εξυπηρετηθούμε όσο γίνεται καλύτερα. Όλοι ήταν πολύ φιλικοί και ζεστοί μαζί μας. Σε ότι αφορά το γήπεδο, το μουσείο και το προπονητικό κέντρο… τα λόγια είναι περιττά. Ήταν όλα πολύ εντυπωσιακά. Πραγματικά αξιοζήλευτα».

Πόσο σημαντική ήταν μία τέτοια εμπειρία για έναν νεαρό παίκτη σαν και εσένα;

«Το να είσαι 20χρονών και να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη είναι σίγουρα τεράστια εμπειρία και ευκαιρία για τον κάθε παίκτη. Τέτοιες διοργανώσεις σε πεισμώνουν προκειμένου να βελτιώνεσαι κάθε μέρα και περισσότερο, προκειμένου να συμμετέχεις ξανά και ξανά σε αυτές. Τέτοια παιχνίδια σου δίνουν κίνητρο να γίνεσαι όλο και καλύτερος».

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι στη Λισσαβόνα και την ήττα σας με 3-0…

«Σίγουρα το ματς δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Το πρώτο σετ χάθηκε εύκολα, ενώ στα δύο επόμενα δείξαμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το 3-0 μας στεναχώρησε πολύ. Κοιτάμε τώρα το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας».

Μπορεί να γίνει η ανατροπή στην Αλεξανδρούπολη;

«Πιστεύουμε στη πρόκριση και θα παλέψουμε γι΄ αυτή. Θα είναι πραγματικά ένα όνειρο να προκριθούμε στους «4» του Challenge Cup».

Τι θα πρέπει να προσέξετε;

«Αν είμαστε ήρεμοι, προσεκτικοί και πιο σοβαροί από ότι ήμασταν στη Λισσαβόνα, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Τέλος θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας…

«Θεωρώ ότι είναι το πιο κρίσιμο ματς στην ιστορία του Εθνικού. Αν περάσουμε στους «4» θα γράψουμε τη δική μας χρυσή σελίδα στο σύλλογο. Ο κόσμος πρέπει να βρεθεί κοντά μας και να μας ωθήσει στη νίκη. Η παρουσία του είναι επιβεβλημένη. Τον χρειαζόμαστε κοντά μας».