ΔΙΕΘΝΗ

«Καταφύγιο» στη Βολερό για δυο τιμωρημένες Κουβανές

«Καταφύγιο» στη Βολερό για δυο τιμωρημένες Κουβανές

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Ομοσπονδία της χώρας της για 4 χρόνια η 18χρονη Κουβανή Μελίσα Βάργκας και η έτερη “αποστάτρια” Μπλάνκο υπέγραψαν πακέτο μαζί με την διεθνή Σέρβα Άνα Μπιέλιτσα.

Αλλεπάλληλες εξελίξεις στην ισόβια νταμπλούχο Ελβετίας, Βολερό, καθώς μετά την ανακοίνωση της ένωσής της με τη γαλλική Λε Κανέ και την μελλοντική πρωτοφανή για τα δεδομένα του παγκόσμιου βόλεϊ, “μετακόμισή” της στην γαλλική Λίγκα η ομάδα του Ρωσοελβετού μεγιστάνα προέδρου, Σταβ Γιάκομπι ενισχύθηκε με τρεις σπουδαίες παίκτριες.

Αρχικά απέκτησε την 25χρονη διαγώνια του Ερυθρού Αστέρα Μπιέλιτσα (1.90μ) και στη συνέχεια πρόσθεσε άλλες δύο διεθνείς ταλαντούχες Κουβανές, που η χώρα της, τις έχει τιμωρήσει, για πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο λόγος για την ” φρεσκοτιμωρημένη” 17χρονη ακραία, Μελίσα Βάργκας της τσεχικής Προστεγιόφ (έπειτα από άδεια της Κουβανικής Ομοσπονδίας), ίσως την πιο ταλαντούχα παίκτρια αυτή τη στιγμή του κόσμου και την επίσης τιμωρημένη 18χρονη διεθνή κεντρική (1.92μ),  Λισέτ Χερέρα Μπλάνκο, μετά την κατάληψη της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο της Σλοβενίας U23 «δραπέτευσε» από την κουβανική αποστολή.

Να σημειωθεί δε, πως μία ακόμη τιμωρημένη Κουβανή διεθνής, η 18χρονη διαγώνια, Χάιντι Καζανόβα (1.84μ), που με τους 41 πόντους της στο  ματς των Παναμερικανικών Αγώνων U23 στη Λίμα του Περού κόντρα στον Καναδά, «έσπασε» το ρεκόρ των 37 πόντων σε ένα μόνο παιχνίδι, που κατείχε εδώ και 9 χρόνια, η Σιντάρκα Νούνιεζ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, απέναντι στις ΗΠΑ στις 5 του Μαΐου του 2008, στην Baja California, του Μεξικού, αγωνίζεται φέτος με τα “χρώματα” της γαλλικής Λε Κανέ.

“Ένας παίκτης του διαμετρήματος της Βάργκας έρχεται μόνο μια φορά κάθε δέκα χρόνια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπει το αθλητικό μέλλον της στη Βόλερο της Ζυρίχης » δήλωσε ο πρόεδρος, Σταβ Γιάκομπι, που πρόσφερε πολυετές συμβόλαιο στη Βάργκας.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι το ρόστερ της ελβετικής ομάδας είναι πληρέστατο σε ακραίες παίκτριες, φήμες από τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως υπάρχει ενδεχόμενο για κάποιο διάστημα να δοθεί η Βάρκας δανεική στη ρωσική Ντιναμό Καζάν.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...