Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κατσιούρας : «Ο Ολυμπιακός έχει ψυχή»

Κατσιούρας : «Ο Ολυμπιακός έχει ψυχή»

Η κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τον Ολυμπιακό στην Τουρκία έγραψε ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ και ο team manager των «ερυθρολεύκων» Νίκος Κατσούρας μίλησε στο Volleyplanet για τα δάκρια χαράς και δικαίωσης στην Προύσα.

Ένας από αυτούς που πίστεψε στην ομάδα και ήταν από την αρχή της… «ερυθρόλευκης» ιστορίας είναι ο team manager της ομάδας Νίκος Κατσιούρας ο οποίος αναφέρθηκε στην απόλυτη ευτυχία της κατάκτησης της Ευρωπαϊκής κορυφής. Τα δάκρια χαράς στην Προύσσα, αλλά και το «χτίσιμο» της ομάδας  που έχει δημιουργήσει πλέον την δική της αυτοκρατορία στην Ελλάδα…

Λίγο μετά την επιστροφή της ομάδας από την Τουρκία ο Νίκος Κατσιούρας μίλησε για την την κορυφαία στιγμή του γυναικείου Ολυμπιακού υπογραμμίζοντας «Είναι μεγάλη στιγμή γιατί στο ανδρικό βόλεϊ πάντα η Ελλάδα δεν ήταν τόσο χαμηλά όσο είναι αυτή την στιγμή δυστυχώς το γυναικείο βόλεϊ στον παγκόσμιο χάρτη. Η Εθνική ομάδα είχε καταφέρει επιτυχία το 1987 στο Ευρωπαϊκό, μπόρεσε ο Ολυμπιακός με πολύ καλά ρόστερ να πάρει δύο Ευρωπαϊκά, αλλά στο γυναικεία δυστυχώς δεν μπορούσε ποτέ να γίνει η υπέρβαση.

Είναι μεγάλη επιτυχία γιατί έχουμε κάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την παρουσία μας σε τελικό. Η Μπούρσα πάντα μας σεβόταν ως αντίπαλο και ας μας κέρδιζε 3-2 η κάποια φορά που μας κέρδισε 3-0. Έχουμε παίξει 6 φορές μαζί τους τα τελευταία 2 χρόνια  και είμαστε 3-3 στις νίκες.

Επίσης είναι σημαντικό το ότι χάσαμε τον πρώτο τελικό στο Ρέντη και  όμως η ομάδα παρά το ότι βρέθηκε και με το 1-0 πίσω στο σκορ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα που ήταν και το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα σε σχέση με την αντίπαλη ομάδα.

Μπορεί να είχαν 5απλάσιο μπάτζετ, μπορεί να έπαιζαν στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός όμως έχει μια ψυχή που η Μπούρσα δεν έχει. Εμείς πολλές φορές έχουμε γυρίσει αποτελέσματα εναντίον τους, αλλά στην μια και μοναδική φορά που αυτοί έπρεπε να μας ακολουθήσουν λυγίσανε μέσα στην έδρα τους».

-Τελευταίος πόντος του τελικού… Τα συναισθήματα έντονα..

«Είναι αυτό το λεπτό όπου ξαφνικά όλα αυτά τα χρόνια που οι προσπάθειες και οι κόποι μας βλέπεις ότι πιάσανε τόπο. Δάκρια χαράς, συγκίνησης και ανακούφισης γιατί έφθασες στον μεγαλύτερο στόχο που μπορούσε να έχει το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού».

-Ένα γυναικείο τμήμα που λίγοι το πίστεψαν στην αρχή, ξεκίνησε, έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης και πλέον έχει δίπλα τους πάντες.

«Να πούμε την αλήθεια πως ξεκινήσαμε με στόχο να πάρουμε τα σκήπτρα στην Ελλάδα από τις προηγούμενες ομάδες. Βήμα –βήμα προσπαθούσαμε. Αν γυρίσετε 6-7 χρόνια πίσω θα δείτε  ότι δεν έγινε ξαφνικά το μπαμ στον Ολυμπιακό. Βήμα βήμα προσπαθούσε να πάρει τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα και να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερος. Μπορεί  να έπεφτε το επίπεδο κάποιων ομάδων, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ακολουθούσε αυτές τις ομάδες. Και για αυτό πρέπει να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στην διοίκηση του Ολυμπιακού που δεν παρακολουθούσε τους άλλους, αλλά προσπαθούσε να κάνει τον Ολυμπιακό ένα κλικ καλύτερο τον Ολυμπιακό.

Προσπαθούσαμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πήραμε τα πρωταθλήματα, πήραμε τα κύπελλα και εκεί κάποια στιγμή είδαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο για αυτά, αλλά ότι έπρεπε να κάνουμε και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Έτσι αποφασίσαμε να γυρίσουμε από το CEV Cup στο Challenge Cup γιατί είδαμε πως είναι μια διοργάνωση όπου ο Ολυμπιακός  μπορεί να το παλέψει και να το κατακτήσει. Ακόμη και την πρώτη σεζόν του κυρίου Κοβάτσεβιτς χάσαμε οριακά στο χρυσό σετ από την ομάδα που στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.  Ακόμη και εκείνη τη σεζόν εγώ πίστευα πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ψηλά.  Την επόμενη σεζόν πήγαμε στον τελικό και φέτος καταφέραμε μέσα στην έδρα τους να το κατακτήσουμε εμείς»

-Εχθρός του καλού το καλύτερο… Τι πρέπει να περιμένουμε πλέον από τον Ολυμπιακό την επόμενη μέρα της κατάκτησης του Τσάλεντζ Καπ;

«Σίγουρα το να διατηρούμαστε με βάση τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο είναι κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση γιατί δεν είναι εύκολο. Καταλαβαίνεται πως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο όσο ο Ολυμπιακός είναι ψηλά, όλοι θα θέλουν να μας νικήσουν, ακόμη και στο Τσάλεντζ Καπ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Μακάρι και του χρόνου να είμαστε εκεί.  Όσο το δυνατόν ψηλότερα».