ΔΙΕΘΝΗ

«Κέρασε φαρμάκι» τους συμπατριώτες του ο MVP Πρωτοψάλτης

«Κέρασε φαρμάκι» τους συμπατριώτες του ο MVP Πρωτοψάλτης

Μόνο το… συρτάκι έλειπε χθες από τον ελληνικό “εμφύλιο” της 18ης αγωνιστικής της Φραγκφούρτης, όπου σε ένα ντέρμπι με έντονο ελληνικό χρώμα, ο MVP της αναμέτρησης, Θανάσης Πρωτοψάλτης “χόρεψε” στο ρυθμό της Φριντριχσχάφεν την γηπεδούχο παρέα των συμπατριωτών, Ανδρέα Φράγκου και Βασίλη Κωστόπουλου, που έπαιξαν ως αλλαγές.

Για τον Θανάση Πρωτοψάλτη, αυτός ήταν ο δεύτερος προσωπικός τίτλος σε αγώνα του φετινού γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ έχει κερδίσει και έναν ακόμη, αλλά  ως ηττημένος, όπως χθες o λίμπερο της Φραγκφούρτης, Ζένγκερ.

mvp_protpsaltis.

Η πρωτοπόρος Φριντριχσχάφεν επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-20, 25-23) της United Volley Frankfurt και με το πολύτιμο τρίποντο παρέμεινε “κολλημένη” σα… βδέλλα στην Τιρόλ Χάχινγκ, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες από 45 βαθμούς, αλλά την ομάδα του ηγέτη, Πρωτοψάλτη, με ένα παραπάνω ματς.

friedrichshafen-statistik.

Οι φιλοξενούμενοι, με σταθερή υποδοχή και καλή άμυνα, ήταν καλύτεροι στην επίθεση, αλλά αυτό που τους έδωσε τη νίκη, ιδιαίτερα μετά τα πρώτα δύο σετ, ήταν τα λάθη των αντιπάλων της, που υπερίσχυσαν σε σερβίς και μπλοκ, αλλά υπέπεσαν σε 22 λάθη, έναντι 14 της Φριντριχσχάφεν.

Έτσι ο 24χρονος Βασίλης Κωστόπουλος, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την ίκη, που ήθελε ως… κερασάκι στην πρόσφατη (16/2) τούρτα γενεθλίων του, για να γλυκαθεί ακόμη περισσότερο.

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν και οι τρεις Έλληνες άσοι της Bundesliga (Φράγκος, Κωστόπουλος/Πρωτψάλτης), ενώ τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 16 πόντους, αναδείχθηκε ένας άλλος γνώριμος στο ελληνικό κοινό παίκτης, ο Σέρβος πρώην “μπόμπερ” του Φοίνικα Σύρου και νυν της Φραγκφούρτης, Μιλίγια Μρντακ.

friedrichshafen

*Δυστυχώς, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο κάποια βλάβη στα στατιστικά της ιστοσελίδας της Bundesliga, δεν επέτρεψε να έχουμε τα ακριβή νούμερα επιδόσεων των πρωταγωνιστών του αγώνα.