ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Κέρι έπινε, Κέρι… κερνούσε» στην Κοπακαμπάνα

«Κέρι έπινε, Κέρι… κερνούσε» στην Κοπακαμπάνα

Η Αμερικανδία τρις Ολυμπιονίκης Κέρι Γουόλς Τζένινγκς ξεκίνησε νικηφόρα στο Ρίο την προσπάθεια για το 4ο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υπό το βλέμμα του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στην κοσμοπολίτικη παραλία της Κοπακαμπάνα το “χρυσό” κορίτσι σε Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο το 2012 επικράτησε με παρτενέρ την ασημένια Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Άπριλ Ρος με 2-0 (21-14, 21-13) της ομάδας της Αυστραλίας, Νικόλ Λέρντ/Μαριαφε Αρτάκο ντελ Σόλαρ σε 36 λπετά.

OLIMPIADAS 2016 VOLEI DE PRAIA

Αντίθετα το βραζιλιάνικο δίδυμο των Αγκαθα/Μπάρμπαρα Σέιξας “καρδιοχτύπησε” στο εναρκτήριο παιχνίδι τους κόντρα στις Τσέχες Σλούκοβα/Ερμανοβα που προηγήθηκαν με 1-0 αλλά τελικά έφτασαν με ανατροπή 2-1 (19-21, 21-17, 15-11) στην νίκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χιλιάδες συμπατριώτες τους.

Αντίστοιχα με τον αγώνα των γυναικών των ΗΠΑ ο κ. Κέρι είδε και τους συμπατριώτες του Κάσει Πάτερσον και Τζέικ Γκιμπ να ξεκινάνε “με το δεξί” την προσπάθεια διάκρισης στο ολυμπιακό τουρνουά των ανδρών επικρατώντας 2-0 (21-16, 21-16) των Σάντος Περέιρα και Γιούνους Σάμπα από το Κατάρ. Santos.

mateo_renzi_rio

Οπαδός του μπιτς βόλεϊ όμως εκτός του κ. Κέρι αποδείχθηκε και ένας ακόμη πολιτικός, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι (φωτό) που χειροκρότησε θερμά τους συμπατριώτες του Ρανγκιέρι και Καράμπουλα για την εναρκτήρια νίκη τους με 2-0 (21-14, 21-13) επί των Αυστριακών Ντόπλερ/Χόρστ, με το διάσημο πλέον σερβίς του Καράμπουλα “Skyfall”