ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος συμμετοχής για την ομάδα του Μιγιαϊλοβιτς στη γαλλική Ligue Α

Κίνδυνος συμμετοχής για την ομάδα του Μιγιαϊλοβιτς στη γαλλική Ligue Α

Χωρίς τη Ρεν ενδέχεται να διεξαχθεί από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της γαλλικής Ligue A, καθώς η ομάδα του γνώριμου Σέρβου πρώην άσου Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Φοίνικα Σύρου, Νκολά Μιγιαϊλοβιτς, κινδυνεύει να μην πάρει άδεια συμμετοχής λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Όπως αποκάλυψε η γαλλική L’Équipe, το παραπάνω σενάριο είναι αρκετά πιθανό για τη Ρεν, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αντιμετωπίζει σοβαρό  έλλειμμα της τάξεως 300.000 – 400.000 ευρώ και θα χρειαστεί την οικονομική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Τον Φεβρουάριο, η Ρεν τιμωρήθηκε από την DNACG (το όργανο οικονομικού ελέγχου του πρωταθλήματος), με ποινή 3 βαθμών. Επίσης ο σύλλογος αντιμετώπισε μία προσφυγή, που συνδέεται με τους ελέγχους της URSSAFμ(οργανισμός εισφορών κοινωνικής ασφάλισης), η οποία θα μπορούσε να την αναγκάσει να πληρώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Ρεν είναι μία από τις πιο κορυφαίες ομάδες της Γαλλίας, αφού την περασμένη σεζόν, που λόγω Covid19 διακόπηκε χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή, κατέλαβε τερμάτισε την 3η θέση στη Ligue A ανδρών και βάσει κατάταξης προκρίθηκε στους ημιτελικούς του CEV Challenge Cup.