ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κινητοποίηση ΕΟΠΕ μέσω Μαυρομάτη

Κινητοποίηση ΕΟΠΕ μέσω Μαυρομάτη

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης μετά τις αποκαλύψεις του Volleyplanet για τις προκλητικές κινήσεις των Σκοπίων, καθώς κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία την γείτονα χώρα και ζήτησε να τηρηθούν όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών και το θέμα της ονομασίας.

Αντανακλαστικά και εγρήγορση έδειξε η ΕΟΠΕ στα όσα αποκάλυψε με σημερινό του ρεπορτάζ το Volleyplanet και αφορά τόσο στην προετοιμασία των Σκοπίων ενόψει της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και στο video της CEV με την παρουσίαση της γειτονικής χώρας ως Μακεδονία.

Μια πρόκληση που η ΕΟΠΕ μέσω του εκπροσώπου της στην CEV, Αχιλλέα Μαυρομάτη, φρόντισε να την καταγγείλει και παράλληλα να ζητήση την τήρηση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, ενώ την ίδια ώρα στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία τονίζει πως θα σταλεί προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχετική επιστολή για την σωστή ονομασία εν όψει της τελικής φάσης του Eurovolley.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.