BEACH VOLLEY

Kλέπκου/Μάτιου: «Του χρόνου μετάλλιο»

Kλέπκου/Μάτιου: «Του χρόνου μετάλλιο»

Εκπληκτική ήταν η πορεία της Μαρίας Κλέπκου και της Διονυσίας Μάτιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 που ολοκληρώθηκε χθες στο νησί Βολκάνο της Ιταλίας.

«Πλέον τα τελευταία χρόνια μαζί με την δουλειά των παιδιών, έχουμε φτάσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Σε όλα τα τουρνουά είμαστε επικεφαλής του ομίλου και από πάνω μας έχουμε μόνο υπερδυνάμεις. Με λίγη περισσότερη οργάνωση μπορούμε να τις νικήσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε στην παιδική αφέλεια των κοριτσιών για να τα πάμε ακόμα καλύτερα» δήλωσε στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας ο κόουτς Ηλίας Ζωλασταθιάδης δίνοντας αμέσως τον λόγο στις αληθινές πρωταγωνίστριες Μαρία Κλέπκου και Διονυσία Μάτιου.

«Κάναμε καλό τουρνουά, μας βγήκαν σχεδόν όλα όσα δουλεύουμε τόσο καιρό στις προπονήσεις, πράγμα που δεν είχε γίνει στο Κ18 στο Καζάν. Πέρυσι είχαμε πάρει την 9η θέση, φέτος την 5η και του χρόνου θέλουμε να είμαστε στα μετάλλια. Το κίνητρο είναι μεγάλο για μένα και την Διονυσία. Τα δύο τελευταία παιχνίδια που νικήσαμε στην Ιταλία ήταν πολύ δύσκολα απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και τα συναισθήματα που νιώθαμε δεν περιγράφονται» είπε η Μαρία, με την Διονυσία να σχολιάζει από την πλευρά της:

«Είμαι ικανοποιημένη με την 5η θέση, ειδικά από την στιγμή που είχαμε διαφορά ηλικίας με τις περισσότερες ομάδες. Κάναμε δύο πολύ δύσκολες νίκες με Πολωνία και Νορβηγία και μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τώρα θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο να γίνω ακόμα καλύτερη μαζί με την Μαρία και να πάρουμε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έψουμε και το Προολυμπιακό τουρνουά του χρόνου και θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων».

Η Μαρία και η Διονυσία, 17 και 16 χρονών αντίστοιχα, από αύριο επιστρέφουν και στα θρανία καθώς ξεκίνησαν και τα σχολεία. Η Κλέπκου φέτος θα δώσει και Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την είσοδο της στην Ιατρική, ενώ η Μάτιου θα πηγαινοέρχεται από Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη καθώς θα αγωνιστεί στον Αίαντα Ευόσμου με συμπαίκτρια την Κλέπκου και προπονητή τον Ηλία Ζωλασταθιάδη. Πόσο δύσκολο όμως έιναι να συνδυάσεις σχολείο και πρωταθλητισμό;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο. Θυσιάζεις πολλά πράγματα για να μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο ταυτόχρονα. Με καλή θέληση, υπομονή και επιμονή μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν μπορώ να με φανταστώ να μην παίζω βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Πέρα από την οικογένεια και τους φίλους μου η άλλη μου ζωή είναι ο αθλητισμός» σχολίασε η 17χρονή Μαρία, με την Διονυσία που θα πάει φέτος δευτέρα Λυκείου τόνισε:

«Είναι αρκετά δύσκολο. Αν θες να κάνεις και τα δύο καλά πρέπει να παραμείνεις προσηλωμένος, συγκεντρωμένος στους στόχους που θες. Φέτος για μένα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί θα παίξω στον Αίαντα Ευόσμου και θα πηγαινοέρχομαι από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη. Είμαι έτοιμη όμως να τα συνδυάσω και τα δύο».

Παρέα στην άμμο, παρέα και στη σάλα, θα βρίσκονται στον Αίαντα Ευόσμου, υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζωλασταθιάδη, που από την αρχή έχει στηρίξει και πιστέψει στο ταλέντο τους.

«Είναι πολύ θετικό και επειδή έχουμε πολύ καλή συνεργασία στην άμμο, θεωρώ ότι και στη σάλα θα γίνει το ίδιο και θα δεθούμε ακόμα περισσότερο» δήλωσε η Μαρία Κλέπκου πριν την αποχαιρετήσουμε καθώς έπρεπε να μπουν στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη με την Διονυσία Μάτιου να καταλήγει:

«Είναι πολύ σημαντικό που θα δουλεύω με τον ίδιο προπονητή στην άμμο και στη σάλα. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα να παίξω εκεί. Να κάνω καλή προπόνηση καθημερινά και να είμαι σε καλό επίπεδο όλο τον χρόνο».