CEV CUP

«Κλειδώνει» πρόκριση στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ

«Κλειδώνει» πρόκριση στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση προς τους «16» του Cev Cup θέλει να «σφραγίσει» και τυπικά στο PAOK Sports Arena ο ΠΑΟΚ, ο οποιος την Πέμπτη φιλοξενεί την Μπάρκομ-Καζάνι σε ένα παιχνίδι όπου ψάχνει ουσιαστικά μόλις δύο σετ προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Να ζευγαρώσει τις νίκες του επί της Ουκρανικής Μπάρκομ-Καζάνι στοχεύει ο ΠΑΟΚ που αισιοδοξεί πως θα δώσει συνέχεια στις θετικές του εμφανίσεις στην Ευρώπη. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά μετά την επικράτησή του με 3-1 εκτός έδρας κρατά την τύχη στα χέρια του και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. 

Ωστόσο οι απουσίες εν όψει του επαναληπτικού κόντρα στην Μπάρκομ-Καζάνι έχουν αυξηθεί, αφού εκτός του Ντίμα Φιλίποφ που δεν θα αγωνιστεί, ο Κώστας Δεληκώστας έχει εκτός αναμέτρησης και τον Γιάννη Τακουρίδη ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον Ηρακλή και σήμερα εγχειρίστηκε με επιτυχία. 

Ο Θρακιώτης προπονητής αναφερόμενος για την ρεβάνς και την πρόκριση δήλωσε «Η Μπάρκομ-Καζάνι είναι μία αρκετά καλή ομάδα, που βρίσκεται κοντά στο δικό μας επίπεδο. Χρειάστηκε να παίξουμε πολύ καλά στην Ουκρανία για να τους κερδίσουμε με 3-1. Οι αντίπαλοί μας απειλούν πολύ από το σέρβις με τους δύο ακραίους επιθετικούς που έχουν. Πρέπει να δείξουμε πολλή προσοχή και στον επαναληπτικό να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να πάρουμε την πρόκριση. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, αλλά η καλή απόδοσή μας είναι εκείνη που μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα».

Ο προπονηνής της Μπάρκομ-Καζάνι Ούγκις Κράστινς απο την πλευρά του υπογράμμισε «Δεν είναι μυστικό ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί. Έχουν μια ισχυρή ομάδα, με εμπειρία και με καλούς ξένους παίκτες. Επιπλέον, ο Φιλίποφ, θα αγωνιστεί. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερα από τον πρώτο αγώνα, στον οποίο δεν φτάσαμε στο επίπεδο μας. Θα επικεντρωθούμε στην ποιότητα του παιχνιδιού μας και αν παίξουμε καλά θα δούμε τι θα γίνει».

H Μπάρκομ Καζάνι για την 14η αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας 3-0 (25-08, 25-13, 25-15) τη Νόβατορ Κμελνίτσκι και οδηγεί με άνεση την κούρσα στη βαθμολογίας.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Χίπο Τιρόλ Βόλεϊ η οποία απέκτησε τη φινλανδική Σασταμάλα με δύο νίκες 3-0 (στην Αυστρία) και 3-2 σετ. Μάλιστα εάν περάσει ο ΠΑΟΚ ο πρώτος αγώνας με τους Αυστριακούς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 28-30 Ιανουαρίου 2020.