Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει ο Αίαντας Ευόσμου

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλει ο Αίαντας Ευόσμου

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την τρομοκρατία, το μπούλινγκ αλλά και την λεκτική βία που δέχθηκαν οι αθλήτριες της ομάδας Παγκορασίδων από οπαδούς του Άρη στον πρόσφατο μεταξύ τους αγώνα εξέδωσε η διοίκηση του Αίαντα Ευόσμου…

Η ανακοίνωση του Αίαντα Ευόσμου

Στον αγώνα παγκορασίδων ΑΡΗΣ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ που έγινε στο γήπεδο του Άρη στις 22/5/2017 αντιμετωπίσαμε τα παρακάτω: Οπαδοί του Άρη με μια μεγάλη σημαία που εμπόδιζε τη διεξαγωγή του αγώνα, «υποστήριζαν» την ομάδα τους, όχι μόνο από τις κερκίδες, αλλά και μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Ζητήσαμε από τη διοίκηση του Άρη, τον εκπρόσωπο της ένωσης και το διαιτητή να φύγουν οι οπαδοί μέσα από τον αγωνιστικό χώρο και να ανέβουν στην κερκίδα.

Η διοίκηση είπε ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, ο εκπρόσωπος της ένωσης είπε ‘μη φοβάστε, δε θα γίνει τίποτε’ και ο διαιτητής απλά παρακολουθούσε. Για αυτή μας την ενέργεια λοιπόν θεωρηθήκαμε και προκλητικοί!

Με την ανοχή όλων, λοιπόν, η συμπεριφορά των «φιλάθλων» κλιμακώθηκε. Οι «φίλαθλοι» μέσα στον αγωνιστικό χώρο έγιναν περισσότεροι, μέχρι που κάποιος έφτασε μέχρι τον πάγκο της ομάδας μας, απειλώντας και βρίζοντας.

Στο σημείο αυτό ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα και περιμένουμε τη συμπληρωματική του έκθεση. Δεν θα αναφέρουμε τίποτε άλλο, μπορείτε να δείτε τα βίντεο που θα δημοσιευτούν και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ο Αίας δεν έχει ανάγκη να δημιουργεί τέτοιες συνθήκες για να κερδίσει ένα παιχνίδι και οι αθλητές του θα συνεχίζουν να παλεύουν μέσα στο γήπεδο. Αν μιλώντας για ανάπτυξη του αθλήματος αυτή είναι η εικόνα που έχετε στο μυαλό σας, θα μας βρείτε αντίθετους.

Προς ορισμένους γονείς: Αν με το επίπεδο, τη μόρφωση και τον πολιτισμό σας αποδέχεστε αυτήν την κατάσταση, τελικά με τη σιωπή σας την επικροτείτε. Σκεφτείτε απλά ότι μιλάμε για δεκατετράχρονα και δεκαπεντάχρονα και δεν ξέρω αν γνωρίζετε έννοιες όπως λεκτική βία, τρομοκρατία, μπούλινγκ.