Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κοκκινάκη: «Το κάτι παραπάνω είναι να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

Κοκκινάκη: «Το κάτι παραπάνω είναι να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»

Στην εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1) μίλησε η λίμπερο του Ολυμπιακού, Ειρήνη Κοκκινάκη για την ευρωπαϊκή εκτός έδρας πρόκριση επί της Ταργκοβίστε αλλά και για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εκτός έδρας πρόκριση, η Ειρήνη Κοκκινάκη σχολίασε: «Στον πρώτο αγώνα μάλλον πιστεύαμε ότι θα είναι πιο εύκολα. Τελικά δεν ήταν και μετά την ήττα μας ανασκουμπωθήκαμε και πήγαμε εκεί με περισσότερο πείσμα. Για αυτό και έγινε και η ανατροπή. Πιστέψαμε πάρα πολύ σε εμάς και είπαμε ότι μετά την περσινή μας πορεία δεν γινόταν να σταματήσουμε εδώ εφέτος. Έχουμε τους ίδιους στόχους και θέλουμε να φτάσουμε και πιο ψηλά ακόμα και αυτό έπρεπε να το αποδείξουμε εκτός έδρας. Είχαμε θυμώσει, καθώς αν δεν θυμώσεις λίγο με τον εαυτό σου δεν γίνεται. Δεν συμβαδίζουν πρωταθλητισμός και χαλαρότητα».

Για το τι είπαν πριν ξεκινήσει το ματς στη Ρουμανία, ανέφερε: «Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Δουλεύουμε στην προπόνηση, βλέπουμε βίντεο και το βασικότερο  είμαστε όλες πρόθυμες να βοηθήσουμε η μία την άλλη.  Με λίγα λόγια θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και οι 12. Είναι τέτοιο το δέσιμο που δίνουμε ενέργεια η μια στην άλλη με τα μάτια, χωρίς πολλά λόγια».

Εάν πέρασε από το μυαλό της ο αποκλεισμός, είπε: «Εγώ σαν Ειρήνη όταν ήρθε η ήττα στεναχωρήθηκα, είπα “γιατί χάσαμε;”. Βλέποντας το σκορ και τη διακύμανση στα  σετ κατάλαβα πως τα πάντα ήταν στο χέρι μας.  Απλώς έπρεπε να  παίξουμε καλύτερα από ότι εντός έδρας. Το κάναμε και όλα πήγαν καλά».

Για το που θα φτάσουν εφέτος στο CEV Challenge Cup απάντησε: «Πάμε βήμα – βήμα. Εχουμε ακόμα καιρό μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ματς και αγώνες σε κύπελλο και πρωτάθλημα Ελλάδας. Όλα στην ώρα τους, αυτά άλλωστε τα καθοδηγεί ο coach.  Το κάτι παραπάνω εφέτος είναι να πάρουμε το Ευρωπαϊκό. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε ενωμένες και δυνατές. Εννοείται ότι έχουμε στόχους και θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν μπορείς να το σκέφτεσαι συνεχώς. Όλα θέλουν τη σειρά τους για να φτάσουμε εκεί».
Για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας: «Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε ενωμένες και αγαπημένες. Τόσα χρόνια που είμαι στον αθλητισμό θεωρώ ότι αν δεν είμαστε δεμένες οι αθλήτριες και το τιμ μεταξύ μας δεν γίνεται σωστή δουλειά. Περνάμε πολλές ώρες μαζί σαν ομάδα και αυτό δένει την ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια».