ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΠΕ: Τηλεδιάσκεψη με CEV για τον Δ’ προκριματικό όμιλο του Eurovolley2021

ΚΟΠΕ: Τηλεδιάσκεψη με CEV για τον Δ’ προκριματικό όμιλο του Eurovolley2021

Σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) και των τεσσάρων Ομοσπονδιών που αποτελούν τον Δ Όμιλο της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών 2021  Κύπρος, Ισπανία, Λετονία και Μολδαβία συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής του Ομίλου ελέω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΚΟΠΕ: “Την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν στην τηλεδιάσκεψη ο γενικός διευθυντής Λίνος Πετρίδης και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Στεφανίδης. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομοσπονδιών συζήτησαν με τους αρμόδιους αγωνιστικού προγράμματος της CEV όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα που προκάλεσε στις χώρες τους ο κορωνοϊός.

Ο κ. Πετρίδης εκ μέρους της ΚΟΠΕ ανέπτυξε τις αποφάσεις και τα μέτρα της Κυβέρνησης, αλλά και το πώς επηρεάζονται από την πανδημία οι αθλητικές δραστηριότητες. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής ομοσπονδίας (σ.σ. η Ισπανία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς από τον Covid 19) μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση στη χώρα του. Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Λετονίας και Μολδαβίας ανέλυσαν με τη σειρά τους τα δεδομένα  στις χώρες τους.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τέθηκαν προς συζήτηση δυο προτάσεις από Ισπανία και Μολδαβία. Η μια πρόταση αφορά τη διεξαγωγή του Ομίλου σε μια  χώρα (σύνολο τρεις αγώνες για κάθε ομάδα). Η δεύτερη πρόταση αφορά τη διεξαγωγή του τουρνουά σε δυο χώρες (έξι παιχνίδια για κάθε ομάδα). Η CEV αφού άκουσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ανέφερε ότι θα επανέλθει  σε δυο εβδομάδες. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η περίοδος διεξαγωγής των αγώνων και στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν απόψεις  όσον αφορά πιθανές  ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του Ομίλου λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα κάθε χώρας και όλης της Ευρώπης στο σύνολο.

Η CEV τόνισε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τέσσερις Ομοσπονδίες”.