Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Κορακοζώητη» στη Γερμανία η Ζντοβτς

«Κορακοζώητη» στη Γερμανία η Ζντοβτς

Παρελθόν “και με τη βούλα” αποτελεί από τη Σαντορίνη η διεθνής Σλοβένα ακραία, που έπειτα από την περσινή μέτρια σεζόν στον Α.Ο Θήρας θα συνεχίσει την καριέρα της στην Bundesliga με τα “χρώματα” της Ρότε Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ.

Έτσι η 29χρονη ακραία, μετά τη θητεία της σε Γαλλία, Ρουμανία, Ελλάδα θα προσθέσει μια ακόμη χώρα στο αγωνιστικό της διαβατήριο. Μάλιστα η Ζντοβτς αποτελεί το πρώτο φετινό απόκτημα της γερμανικής ομάδας,την οποία σύμφωνα με τον προπονητή της Τίμο Λίπουνερ θα ενισχύσει ιδιαίτερα με την εμπειρία της αλλά και την σταθερότητά της στην επίθεση αλλά και τις επιθετικές της αρετές τα κόκκινα “κοράκια”.

zdovc 2

Αντίθετα με την Ζντοβτς, από την ομάδα του Βίλσμπιμπουργκ αποχώρησε η Μπάρμπαρα Βετσόρκε που πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Διναμό Δρέσδης. Στην περσινή πρωταθλήτρια Γερμανίας ωστόσο, δεν θα συνεχίσει η Αμερικανίδα διαγώνια, Λίζ Μακμάχον, που την επόμενη σεζόν θα απέχεια από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, καθώς θα προπονείται στο προπονητικό ομοσπονδιακό κέντρο των ΗΠΑ, στο Αναχάιμ.

Εξάλλου μια άλλη… Λίζα, η Γερμανίδα Λίζ Τόμσεν, έπειτα από μία σεζόν στην Α2 Γυναικών Γερμανίας επέστρεψε στη Βundesliga για να παίξει με την Μίνστερ, για λογαριασμό της οποίας χρέη προπονητή ανέλαβε ο Ολλανδός πρώην πεθερός της, Τέουν Μπούις.