Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κορυφαία η Διώτη

Κορυφαία η Διώτη

Η Παναγιώτα Διώτη αναδείχθηκε MVP της 10ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών καθώς η έμπειρη ακραία του Πανναξιακού με 22 πόντους συνέβαλλε τα μέγιστα για να φθάσουν οι “κυανοκίτρινες” στη νίκη επί του Πορφύρα…

Η Ελληνίδα ακραία με 22 πόντους (21/40 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ.) ήταν η κορυφαία της αναμέτρησης της ομάδας της στη νίκη με 3-1 επί του Πορφύρα και κορυφαία της αγωνιστικής.

Η Διώτη επέστρεψε στη Νάξο σε μια κρίσιμη καμπή για τον Πανναξιακό και με την παρουσία της στην ομάδα δικαιώνει την επιλογή της να επαναπατριστεί…

Η 25χρονη διεθνής ακραία αναφερόμενη στην βράβευσή της δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας «Ποτέ δεν κυνηγάω το βραβείο της MVP. Με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα. Δεν με απασχολεί ποια θα είναι η κορυφαία του αγώνα. Σαφώς και είναι μία τιμητική διάκριση αλλά ο στόχος μου είναι πάντα η νίκη. Το πως θα έρθει δεν έχει σημασία» ήταν τα πρώτα λόγια της Παναγιώτας Διώτη στο volleyball.gr και συνέχισε με την… απαραίτητη αφιέρωση. «Ακούγεται κοινότυπο αλλά το αφιερώνω στην ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο που ασχολείται με τον σύλλογο γιατί το αξίζουν».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα και την παρουσία του Πανναξιακού τόνισε «Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλό για εμάς, αλλά τον Νοέμβριο είχαμε πτώση στην απόδοσή μας. Δεν ήμασταν καλά στο γήπεδο και αυτό φαινόταν. Όμως επανήλθαμε και πιστεύω ότι από το νέο έτος θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Σιγά σιγά βρίσκουμε πάλι τον ρυθμό μας και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Η Διώτη αποφάσισε το καλοκαίρι να επιστρέψει στη Νάξο μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην Γαλλία και στην Τερβίλ. Οι λόγοι επιστροφής αρκετοί, όμως στο μυαλό της παραμένει το εξωτερικό. «Ήταν δύσκολη χρονιά από διάφορες απόψεις στην Γαλλία. Υπάρχει τελείως διαφορετική νοοτροπία, το πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό και όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Ήταν όμως φοβερή εμπειρία και ευελπιστώ στο μέλλον να αγωνιστώ πάλι στο εξωτερικό».

Τι την έκανε όμως να επιστρέψει στον Πανναξιακό; «Αρχικά ήταν προσωπικοί οι λόγοι. Μου κίνησε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπήκαν κάποιοι νέοι άνθρωποι στον σύλλογο που πραγματικούν αγαπούν και βοηθούν την ομάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος. Έχω δουλέψει ξανά μαζί του στην Εθνική και λίγο στον Ηρακλή Κηφισιάς. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει στο γήπεδο και θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Στην συζήτηση με την Παναγιώτα Διώτη δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει «Εθνική ομάδα». Ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο μυαλό της. «Η Εθνική πάντα είναι τιμή και νιώθεις δέος όταν φοράς την φανέλα της. Πάντα ήμουν στη διάθεση της Εθνικής, πέρυσι δεν ήμουν στις κλήσεις αλλά οποιαδήποτε στιγμή με καλέσουν, εγώ θα είμαι εκεί».

Κλείνοντας, η Διώτη έδωσε την δική της ευχή για το νέο έτος. «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές και υγεία».