Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κορυφαία η Ντάλτον

Κορυφαία η Ντάλτον

Η Σέλμπι Ντάλτον του Πανναξικού αναδείχθηκε MVP της 18ης αγωνιστικής, αφού η Αμερικανίδα διαγώνια των “κυανοκίτρινων” με 26 πόντους οδήγησε την ομάδα της στη νίκη επί των Μακεδόνων.

Η Ντάλτον ήταν η κορυφαία στην αναμέτρηση της Νάξου κόντρα στις Μακεδόνες Αξιού και με την εξαιρετική εμφάνισή της κέρδισε δίκαια τον τίτλο της MVP.

Mάλιστα η Ντάλτον είναι η δεύτερη αθλήτρια του Πανναξιακού που αναδεικνύεται MVP τη φετινή σεζόν, μετά την Διώτη την 10η αγωνιστική.

Ντάλτον : “Αφιερωμένο στις συμπαίκτριές μου”

«Το μόνο που σκέφτομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο είναι να παίξω βόλεϊ. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με ατομικά βραβεία. Σίγουρα όμως η αναγνώριση σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο» ήταν το πρώτο σχόλιο της Σέλμπι Ντάλτον που αφιέρωσε το βραβείο στις συμπαίκτριές της. «Το αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου με βοήθησαν όλες από την πρώτη ημέρα που ήρθα στη Νάξο. Κάνουν την δουλειά μου στο γήπεδο ευκολότερη και έτσι μπορώ να βοηθάω όπως ξέρω».

Αν και έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη και στην Φινλανδία, για την Ντάλτον η παρουσία της στη Νάξο ήταν πρωτόγνωρη, κυρίως λόγω του θερμού κλίματος της Ελλάδας. «Παίζοντας για τον Πανναξιακό ήταν κάτι καινούργιο για μένα. Πρώτη φορά μένω δίπλα στη θάλασσα και σε τόσο θερμό κλίμα. Έχω συνηθίσει σε πιο κρύο κλίμα αλλά σίγουρα το να μην… κρυώνεις συνέχεια είναι ωραία αίσθηση».

Το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, ο Πανναξιακός αγωνίστηκε στο final-4 του Κυπέλλου Γυναικών στη Σαντορίνη και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό. Αν και οι περισσότερες αθλήτριες της Νάξου ήταν πρωτάρες σε έναν τελικό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Αμερικανίδα διαγώνια. «Ήταν πολύ σημαντικό για το νησί της Νάξου η πρόκριση στον τελικό, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε ο σύλλογος. Προσωπικά για εμένα δεν ήταν κάτι καινούργιο. Στην Φινλανδία είχαμε φτάσει με την Kangasala στον τελικό του Κυπέλλου, οπότε έχω αγωνιστεί ξανά με την πίεση ενός τέτοιου αγώνα. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν ανώτερος και δίκαια το κατέκτησε».