Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κορυφαίος όλων ο Μουαγκουτούτια

Κορυφαίος όλων ο Μουαγκουτούτια

O Γκάρετ Μουαγκουτούτια του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε MVP της 14ης αγωνιστικής της Volleyleague καθώς ο Αμερικανός ακραίος έχοντας 20 πόντους με 67% αποτελεσματικότητα στην επίθεση κόντρα στον Ηρακλή οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στο τρίποντο.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Γκάρετ Μουαγκουτούτια στην Μίκρα εκτός από τη νίκη που χάρισε στον ΠΑΟΚ, χάρισε και στον ίδιο τον τίτλο του Mvp της αγωνιστικής.

Είναι συνολικά η 49η φορά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει διάκριση MVP Βίκος Cola από την καθιέρωση του θεσμού το 1998 και ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ που εντός της σεζόν 2018-19 αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola μετά τον Ιβάν Μαρκέζ την 1η αγωνιστική και τον Νιλς Κλαπβάικ την 12η αγωνιστική.

Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια δήλωσε για την διάκριση του: «Είναι ένα ακόμα καλό νέο για μένα σε αυτή την πολύ καλή συνεργασία που χτίζουμε με τον ΠΑΟΚ εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για πολλούς λόγους. Πρώτα απ΄όλα γιατί η προσαρμογή μου είναι άριστη και γρήγορη. Δεύτερον γιατί ο σύλλογος είναι οργανωμένος και η αποπνέει ένα πρεστίζ πρωταθλητισμού που είναι απαραίτητο για κάθε μεγάλη ομάδα. Μετά είναι τα θετικά αποτελελέσματα που έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια και τώρα αυτή η ατομική διάκριση. Είναι μία διάκριση που θέλω να την αφιερώσω στην κόρη μου. Ολα είναι αφιερωμένα σε αυτήν. Για την γυναίκα μου και την ομάδα θα κρατήσω το κύπελλο και το πρωτάθλημα που είναι οι μεγάλοι ομαδικοί στόχοι όλης της ομάδας και όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ».

Η DREAM TEAM 14HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

MVP: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΗΠΑ, ακραίος, Π.Α.Ο.Κ.)

Πασαδόρος: Nτίμα Φιλίποφ (Π.Α.Ο.Κ.)

Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακραίοι: Φροίξος Κωτσάκης (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), Ραφαήλ Κουμεντάκης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Κεντρικοί: Μαγκαλάες Γκλαντσόουν (Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός), Πέταρ Τουράνιανιν (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης)