BEACH VOLLEY

Κοτσιλιάνος: «Κάθε μέρα μαθαίνω»

Κοτσιλιάνος: «Κάθε μέρα μαθαίνω»
Από αθλητής… προπονητής. Ο λόγος για τον Γιώργο Κοτσιλιάνο, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2018 έχει τον ρόλο του Ομοσπονδιακού τεχνικού προπονώντας την Πένυ Καραγκούνη και την Αλίκη Σπηλιωτοπούλου.
«Το να αγωνίζεσαι είναι πολύ όμορφο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει, όμως ήταν συνειδητή η απόφαση που πήρα. Δεν είναι εύκολο σίγουρα, το συναίσθημα είναι περίεργο και είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είναι διαφορετικά κομμάτια η προπονητική και το να αγωνίζεσαι. Δεν θα έλεγα ότι έχω άγχος, μπορεί να είναι κάτι που δεν έχω ακόμα συνηθίσει πλήρως, όμως κάθε μέρα μαθαίνω. Συνεργάζομαι με την Πένυ και την Αλίκη και προσπαθώ μέσα από αυτή την διαδικασία να βελτιωθώ και να τα βοηθήσω όπως μπορώ», σχολίασε για το νέο του ρόλο.
Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει: «Συνεχίζω να προπονούμαι όσο μπορώ και να διατηρηθώ σε φόρμα για τον εαυτό μου ή αν χρειαστεί κάποια στιγμή να παίξω, όπως έγινε τον χειμώνα με το snow volley. Νομίζω όμως πως έχει λήξει μέσα μου, ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον τι θα γίνει. Στο επίπεδο όμως που ήμουν παλιότερα δεν υπάρχει όμως περίπτωση να φτάσω».
Για το επίπεδο στην Ελλάδα: «Σε σχέση με το εξωτερικό είμαστε αρκετά πίσω και υπάρχει αρκετή απόκλιση. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και σε αυτό έχει βοηθήσει και το οργανωτικό κομμάτι. Στους άνδρες υπάρχουν αρκετές όμως που έχουν βελτιωθεί και υπάρχει υλικό. Μπορεί στο μέλλον να έχουμε αθλητές που μπορούν να πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες. Στις γυναίκες, παρά τον μεγάλο αριθμό που παίζουν στη σάλα, δεν παίζουν τόσο πολύ όμως στο beach volley. Θέλει μία διαφορετική τακτική για να έρθουν γυναίκες και να αγωνιστούν. Όμως, υπάρχουν μερικές νεανικές ομάδες που ξεχωρίζουν, τα οποία αν δουλέψουν μπορούν να παίξουν σε καλό επίπεδο».