ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Κούπα» στις Παγκορασίδες Α’ της Ηλιούπολης

«Κούπα» στις Παγκορασίδες Α’ της Ηλιούπολης

Τα κορίτσια της Ηλιούπολης πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου των παγκορασίδων Α΄ στην τελική φάση του Πρωταθλήματος της  Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.). Την 3η θέση κατέκτησε ο Πορφύρας, ενώ MVP της εξαιρετικής διοργάνωσης αναδείχθηκε η Μποκή της θριαμβεύτριας ομάδας.

Στον τελικό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Δίδυμα Χωράφας στο Περιστέρι, οι αθλήτριες της Ηλιούπολης, υπό τις οδηγίες του τεχνικού δίδυμου των Χονδρογιάννη-Λυκογιάννη επικράτησαν  με 3-1 (22-25, 25-18, 25-13, 25-21) σετ της γηπεδούχου ομάδα του Περιστερίου των προπονητών Χρήστου Κουγιουμτζόγλου και Λεωνίδα Καραϊσκου.

Στον αγώνα για την 3η θέση ο ΑΟΦ Πορφύρας, που στους σαββατιάτικους ημιτελικούς ηττήθηκε με 3-0 από την Ηλιούπολη, κέρδισε με το ίδιο σκορ 3-1 σετ (25-9, 25-17, 14-25, 26-24) τον ΟΦΑ Απολλώνιο και ανέβηκε στο βάθρο.

Μετά τη λήξη του τελικού, απονεμήθηκαν Κύπελλα και μετάλλια στις ομάδες. Επίσης μετά από ψηφοφορία βραβεύτηκαν οι καλύτερες αθλήτριες των τελικών :
Καλύτερη πασαδόρος : ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Καλύτερη επιθετικός : ΜΠΙΤΣΙΚΟΥ ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Καλύτερη υποδοχέας : ΤΣΑΤΟΥΜΑ ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καλύτερη μπλοκέρ : ΚΟΥΟΛ ΑΣΙΑ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
MVP : ΜΠΟΚΗ ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στο γήπεδο παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Κος Μεταξάς Δημήτρης και το μέλος του Δ.Σ. και της επιτροπής πρωταθλημάτων Κος Δελαγραμμάτικας Νίκος, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Κος Τσάκωνας Θεοφάνης οι ΠΟΠ ΕΣΠΕΔΑ κ.κ. Γκούντας Κώστας και Παπαχρήστος Γιάννης, ενώ με την παρουσία του τίμησε τους αγώνες ο Δήμαρχος Περιστερίου Κος Ανδρέας Παχατουρίδης και αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της κοινότητας του Περιστερίου.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ευχαριστεί θερμά το σωματείο ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ για την συμβολή του στην διοργάνωση του final 4 παμπαίδων.
Ακόμα η ΕΣΠΕΔΑ ευχαριστεί και τα τέσσερα σωματεία ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑ-ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ καθώς και τους φιλάθλους τους που επέδειξαν υψηλό αθλητικό πνεύμα και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.