ΔΙΕΘΝΗ

Λαμπερά «αποκαλυπτήρια» για Βασιλαντωνάκη, Σκόρουπα

Λαμπερά «αποκαλυπτήρια» για Βασιλαντωνάκη, Σκόρουπα

Σε μια ειδική εκδήλωση στο επιβλητικό ξενοδοχείο Castello di Sillavengo της Νοβάρα η πρωταθλήτρια της Serie A παρουσίασε την Τρίτη 6 Ιουνίου με κάθε επισημότητα τα δύο πρώτα σημαντικά αποκτήματα για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018 σε Ιταλία και Τσάμπιονς Λίγκ.

Η διεθνής μας άσος, Ανθή Βασιλαντωνάκη και η Πολωνή πασαδόρος, Καταρίνα Σκόρουπα, έδειχαν συγκινημένες στο πάνελ της εκδήλωσης, όπου παρουσία της προέδρου και μελών της διοίκησης της Νοβάρα, χορηγών, του νέου β’ προπονητή, αλλά και απλών φιλάθλων, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση για τους φετινούς στόχους αλλά και το περιβάλλον της νέας τους “οικογένειας”, τα μέλη της οποίας στο καλωσόρισμά της “έσταζε μέλι” για τις δύο αθλήτριες.

«Η Βασιλαντωνάκη αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές στο διεθνές πανόραμα. Είναι πολύ μικρή, αλλά ήδη γνωρίζει το πρωτάθλημά μας και αναμένουμε σημαντική πρόοδο από την πλευρά της» είπε για την 21χρονη Ελληνίδα διεθνή άσο η πρόεδρος της ομάδας, Suor Giovanna Saporiti, καλωσορίζοντας τις δύο παίκτριες στην οικογένεια της Νοβάρα, η οποία, όπως είπε αστειευόμενη για τη Σκόρουπα «μας έκανε να υποφέρουμε πολύ στο παρελθόν, όταν την θαυμάζαμε για το εξαιρετικό της παιχνίδι, αλλά είμαστε σίγουροι πως τη φετινή σεζόν θα μας κάνει να χαρούμε πολύ»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα λόγια της προέδρου κινήθηκαν και εκείνα του βασικού χορηγού της Igor Volley, Fabio Leonardi για την Ανθή. «Στην Βασιλαντωνάκη στηρίζουμε πάρα πολλά για την μελλοντική μας ανάπτυξη, ειδικά στην Ευρώπη, όπου χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων των αθλητριών μας για να φτάσουμε στο στόχο μας, το Final Four».

Ο Eraldo Pecetti, από τους χορηγούς και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ιgor Volley, εξήγησε τους λόγους για την απόκτηση των δύο αθλητριών. «Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σωστό να αλλάξουμε κάτι στην σεζόν που μόλις τελειώσε. Πρσοαπθούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ένα καλό μείγμα νεαρών αλλά και εμπεριων αθλητριών και είμαι βέβαιος ότι θα μας κάνουν να χαρούμε ακόμη περισσότερο και από την εξαιρετική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε.

Από την πλευρά της, η Βασιλαντωνάκη αναφερόμενη στην μεταγραφή της στη Νοβάρα, επεσήμανε πως «για μένα η Νοβάρα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία, που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Θα είμαι κομμάτι μιας ομάδας με αθλήτριες που θαυμάζω τόσο πολύ, όπως η Πιτσινίνι και η Σκορούπα και ανυπομονώ να αρχίσω… Μπορώ να παίξω τόσο ως διαγώνια όσο και ως «4άρι», κάτι που ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα, αλλά και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο μέσα από την καθημερινή δουλειά».

Τέλος η νέα Πολωνή “μαέστρος” της ομάδας, Καταρίνα Σκόρουπα, εξέφρασε την ικανοποιησή της λέγοντας πως «είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στη Νοβάρα, είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια ωραία εμπειρία. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί φιλόδοξοι στόχοι που θα κληθούμε να κυνηγήσουμε και μου αρέσει να κερδίζω. Για να το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμενη παιχνίδι με παιχνίδι, διότι η δημιουργία παιχνδιού της ομάδας είναι πολύ βασική».