ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λάμψη αστέρων στις Σέρρες

Λάμψη αστέρων στις Σέρρες

Με την ευχή οι φιναλίστ του Final 4 του Κυπέλλου να προσφέρουν στον κόσμο θέαμα υψηλού επιπέδου και η Σέρρες  να φιλοξενήσει μια γιορτή του γυναικείου βόλεϊ πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης παρουσία των αρχηγών και προπονητών των 4 ομάδων που θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σερρών (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.) Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης και οι προπονητές, αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ.

Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης (Πρόεδρος Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.): «Οι Σέρρες έχουν την τεχνογνωσία για μεγάλες διοργανώσεις»

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Χατζημαργαρίτης. Αναλυτικά: «Οι Σέρρες φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα με επιτυχία, λόγω της ικανότητας και των γνώσεων που έχουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αυτό αποδεικνύεται από την συχνότητα που διεξάγονται τέτοια event και γίνονται γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να φιλοξενούνται στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις μία κορυφαία διοργάνωση το διήμερο 5-6 Απριλίου με το final-4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. Το βόλεϊ επιστρέφει στις Σέρρες μετά το 1992 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18. Η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης είναι άριστη. Ευχαριστούμε επίσης την αστυνομική διεύθυνση που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο αυτές τις ημέρες, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους που έχουν συμβάλλει για να διεξαχθεί το final-4. Είμαι σίγουρος ότι οι 4 ομάδες θα προσφέρουν θέαμα αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων φιλάθλων και εύχομαι στο μέλλον να γίνουν και άλλες τέτοιου είδους διοργανώσεις».

Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλήτριες»

karampetsos_serres

«Από το 1992 είχε να γίνει στις Σέρρες μία μεγάλη διοργάνωση στο βόλεϊ. Θυμάμαι τότε είχα παρεβρεθεί στο Ευρωπαϊκό ως διαιτητής. Η πόλη των Σερρών έχει έντονο βολεϊκό χαρακτήρα, όπως επίσης και όλος ο νομός. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και θα προσφέρουν όμορφο θέαμα και σπουδαίες συγκινήσεις σε γεμάτο γήπεδο.

Όλα τα αστέρια του Ελληνικού γυναικείου Βόλεϊ βρίσκονται στις Σέρρες και είναι αθλήτριες που είναι και διεθνείς με την Εθνική ομάδα, η οποία μετά από πολλά χρόνια προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες, τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χατζημαργαρίτη, τον υπεύθυνο οργανωτικής επιτροπής κ. Βέρρο που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διοργάνωση καθώς και τον παλαίμαχο προπονητή και ζωντανή ιστορία του σερραϊκού βόλεϊ κ. Ριζόπουλο. Επίσης την αστυνομική διεύθυνση που δυστυχώς ασχολείται πολλές ώρες για να μην έχουμε πρόβλημα, καθώς και όλους τους χορηγούς που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Τέλος, το προσωπικού του Δήμου και της Ομοσπονδίας που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο τον τελευταίο μήνα για να γίνουν αυτοί οι αγώνες. Ως διοίκηση έχουμε πάρει την απόφαση να τιμούμε αθλητές και αθλήτριες που έχουν μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας. Γι’αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να τιμήσουμε αθλήτριες της μεγάλης ομάδας του Σίρις.

Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες και πρέπει να είναι επαγγελματίες, έτσι ώστε να μην ανάψουν τα πνεύματα την ώρα των αγώνων. Να είστε σίγουροι πως οι ομάδες θα προσφέρουν όμορφο θέαμα και ο κόσμος στο γήπεδο αλλά και μέσω της τηλεόρασης θα ευχαριστηθεί υψηλού επιπέδου βόλεϊ».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Το Ελληνικό γυναικείο βόλεϊ ανεβαίνει επίπεδο»

kovacevic_xristodoulou_serres

«Ευχαριστούμε τις Σέρρες για την φιλοξενία. Οι συνθήκες είναι καλές και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα περάσουμε ένα ευχάριστο διήμερο. Όλες οι ομάδες ήρθαν με φιλοδοξίες. Κανείς δεν ήρθε για να χάσει. Έχουμε στόχο το κύπελλο και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είχαμε κάποιες ατυχίες φέτος, όπως με τον τραυματισμό της Χίπε, όμως ο Ολυμπιακός έχει βάθος πάγκου και αθλήτριες με ποιότητα που μας δίνουν λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Θα ήθελα να πω κάτι για το Ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Μετά από 4 χρόνια στην Ελλάδα βλέπω πως βήμα βήμα ανεβαίνει το επίπεδο. Με αργά βήματα όμως συμβαίνει. Το βλέπεις με τον Ολυμπιακό με τις πορείες που έχει κάνει στο Challenge Cup, τον ΑΟ Θήρας φέτος και το γεγονός ότι η Εθνική σας ομάδα προκρίθηκε στο Ευρωβόλεϊ».

Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κατακτά τρόπαια»

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Σερρών για την φιλοξενία και για την άριστη διοργάνωση. Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ που καλύπτουν αυτό το μεγάλο γεγονός αλλά και την ΕΡΤ για προβολή σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, υγεία στις αθλήτριες και είμαι σίγουρη ότι ο κόσμςο θα ευχαριστηθεί υψηλού επιπέδου αγώνες»

Για το 1ο της Κύπελλο και πως περιμένει πλέον το 8ο: «Το πρώτο κύπελλο πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση. Η δίψα δεν σταματάει ποτέ και κάθε χρόνο θες περισσότερα. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κατακτά τρόπαια και αυτό θα κάνουν και στις Σέρρες».

Αν έχει στο μυαλό της το ρεκόρ: «Δεν το έχω στο μυαλό μου. Σίγουρα θα είναι όμορφο να πιάσω την Ντουμιτρέσκου, όμως πάνω απ’όλα θέλω η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

Όλγα Βεργίδου (Αρχηγός Πανναξιακού Α.Ο.Ν.): «Να φέρουμε τη νίκη επί της Σαντορίνης πίσω στη Νάξο»

bergidou_kostakopoylos_serres

«Θέλω να πιστεύω ότι θα χαρίσουν όλες οι ομάδες όμορφο θέαμα στον κόσμο. Ο Πανναξιακός έχει παράδοση σε final-4 και σε τελικούς και αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και φέτος».

Για τον ημιτελικό με τον ΑΟ Θήρας: «Η ομάδα που το θέλει περισσότερο θα το πάρει. Οι δύο ομάδες είναι ισάξιες και το παιχνίδι είναι στο 50-50. Πρέπει να πιέσουμε στην υποδοχή για να χαλάσουμε την επίθεση της Σαντορίνης,  καθώς είναι το δυνατό της σημείο. Περιμένουμε να φέρουμε τη νίκη επί της Σαντορίνης πίσω στη Νάξο».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.): «Πρέπει να δώσουμε το 100% όπως κάνουμε όλη τη σεζόν»

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για πρώτη φορά σε final-4 κυπέλλου. Ήταν ένας από τους στόχους μας στην αρχή της σεζόν και τον πετύχαμε. Εύχομαι να αποδώσουμε καλό βόλεϊ και γιατί όχι να φέρουμε για πρώτη φορά τον Πανναξιακό στο ψηλότερο σκαλί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Σερρών και όλους τους εμπλεκόμενους για αυτή τη διοργάνωση. Εύχομαι καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες. Τα κορίτσια κάνουν ασύλληπτη δουλειά στις προπονήσεις όλη τη σεζόν και το θέλουμε πολύ. Ο ημιτελικός θα είναι ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες και οφείλουμε να δώσουμε το 100% αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο στον τελικό».

Ευαγγελία Μερτέκη (Αρχηγός Α.Ο. Θήρας): «Να το διασκεδάσουμε εμείς και ο κόσμος»

gaic_merteki

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Σερρών για τη φιλοξενία. Για τον ΑΟ Θήρας είναι η 2η φορά που συμμετέχει σε final-4 κυπέλλου και είμαστε χαρούμενες για αυτό. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να το διασκεδάσει ο κόσμος αλλά και εμείς»

Μπράνκο Γκάιτς (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Να έχουμε την υγεία μας ενόψει πλέι οφ»

«Οι Σέρρες είναι μία όμορφη πόλη από το λίγο που είδα. Εύχομαι οι 4 ομάδες να προσφέρουν όμορφο βόλεϊ και ο κόσμος να δει τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Συγχαίρω όλες για τη πρόκριση στο final-4. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες και όλοι να έχουμε την υγεία μας γιατί ακολουθούν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Θέλω να πω επίσης και συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για τη πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και της εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον».

Αρετή Τέζα (Αρχηγός Α.Ε.Κ.): «Εντός γραμμών αντίπαλοι, εκτός φίλες»

teza

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Σερρών. Προσωπικά νιώθω πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής μου. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και εύχομαι να προσφέρουν όμoρφο θέαμα».

Για την φίλη της και πρώην συμπαίκτρια Στέλλα Χριστοδούλου: «Είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες. Το ότι οι αθλήτριες έχουμε  μεταξύ μας καλή σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν θα τα δώσουμε όλα, η καθεμία για την ομάδα της. Έξω από τις γραμμές θα αγκαλιαστούμε, θα φιληθούμε και όλα καλά».

Μανώλης Αποστολογιωργάκης (Προπονητής Α.Ε.Κ.): «Να αποδείξουμε ότι είμαστε άξια εδώ»

«Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Εϊμαι σίγουρος ότι θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες και ο κόσμος θα χαρεί υψηλού επιπέδου βόλεϊ από το γήπεδο ή από την τηλεόραση. Μετά από 3 χρόνια η ΑΕΚ είναι και πάλι σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Εύχομαι να είναι μία νέα αρχή για να δούμε τον σύλλογο εκεί που του αρμόζει να είναι. Έχουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να δώσουμε το 100% για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξια εδώ».