ΔΙΕΘΝΗ

«Λύγισε» ο Παγιάν, Κύπελλουχος η Ομόνοια

«Λύγισε» ο Παγιάν, Κύπελλουχος η Ομόνοια

Η επιστροφή του πρώην άσου της ΑΕΚ, Χόρχε Παγιάν στην Κύπρο και τη Νέα Σαλαμίνα δεν συνδυάστηκε την περασμένη Παρασκευή με την κατάκτηση του Κυπέλλου για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς η πρωταθλήτρια Ομόνοια με MVP τον Άγγελο Αλεξίου επιβλήθηκε με 3-2 (25-16,17-25, 22-25, 25-21, 15-09) σετ στον τελικό της διοργάνωσης στη Λάρνακα και πανηγύρισε το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της και το νταμπλ.

Στο 42ο τελικό στην Αίθουσα «Κίτιον» οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα με τον πρώην Κυπελλούχο του 2012, με τα “χρώματα” της Ανόρθωσις Παγιάν  φέτος στα “ερυθρόλευκα” , έπειτα από το χαμένο α σετ από τους “πράσινους” να οδηγεί την ομάδα του στο 2-1 σετ και να απέχει ένα σετ από το να σηκώσει την “κούπα”.

Στο δ’ σετ όμως η Ομόνοια μπήκε πιο αποφασισμένη. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 8-1 και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι. Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε και μείωσε σε 15-12 αφού βρήκε επιθετικά λύσεις. Οι μάχες στο φιλέ όμως είχαν «πράσινη» απόχρωση με την Ομόνοια να προηγείται 21-14. Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να μειώσει σε 24-20, αλλά το σετ πήγε στην Ομόνοια η οποία με 25-21 ισοφάρισε σε 2-2.

omonoia 2

Στην ρουλέτα του τάι μπρέικ η Ομόνοια ήταν πιο καλή και βρήκε λύσεις από παίκτες που υστέρησαν στα προηγούμενα σετ (π.χ. Ρεινάλντο). Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 10-04 και αφού έλεγξαν τον ρυθμό κέρδισαν με 15-9 και πήρε τη νίκη με 3-2 και το Κύπελλο.

Τις απονομές στη φιναλίστ Νέα Σαλαμίνα, και την Κυπελλούχο Ομόνοια έκαναν οι: Κλέα Παπαέλληνα πρόεδρος ΚΟΑ, δρ Μιχάλης Κρασιάς – πρόεδρος ΚΟΠΕ, Δαμιανός; Χ’’Δαμιανού και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Χαράλαμπος Χρίστου.

ΦΩΤΟ: omonoia.com.cy