ΔΙΕΘΝΗ

«Λύγισε» στα σημεία η Μπίντγκοσζ του Γκόρτσανιουκ (fot)

«Λύγισε» στα σημεία η Μπίντγκοσζ του Γκόρτσανιουκ (fot)

Ο Ζένια Γκόρτσανιουκ δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στην Πολωνία με νίκη, ωστόσο ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στην Βαρσοβία, όπου στο πρώτο ματς του 2018 η Λουζνικα Μπίντκοσζ ηττήθηκε στις λεπτομέρερειες με 3-2 (25-17, 23-25, 25-15, 21-25, 15-12) από την τοπική πανίσχυρη ομάδα, στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής της PlusLiga.

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση της πολωνικής ομάδας για το ντεμπούτο του Γκόρτσανιουκ στο προσεχές εντός έδρας ματς με την Κατοβίτσε, η πολύ καλή εντύπωση που άφησε από τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις,  σε συνδυασμό με την λύση συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο, Μπατατζίμ, οδήγησε τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Γιακούμπ Μπέντναρεκ στην χρησιμοποίηση του πρώην ακραίου της Νίκης Αιγινίου.

onico_gortsaniouk_bydgozcsz 1

Για αυτό και ο Γκόρτσανιουκ, που σήμερα κλείνει μία εβδομάδα στην ξένη χώρα, φρόντισε με την απόδοση του στο ντεμπούτο του να δείξει ένα μέρος των δυνατοτήτων του, αλλά κυρίως ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στον στόχο της παραμονής. Με συνολικά 14 πόντους (12/23 επ, 46% υπ, 1 άσο, 1 μπλοκ) ο Ζένια ήταν ο δεύτερος τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων, μετά τον τοπ σκόρερ του αγώνα, Φιλιπιακ Μπαρτοσζ, με 25, Για τη νικήτρια ομάδα του Γάλλου τεχνικού, Στεφάν Αντιγκά, που ηταν καλύτεροι σε μπλοκ και επίθεση, κορυφαίος ήταν με 23 πόντους ο Κβόλεκ Μπαρτοσζ.

onico_warszava

Με τη νίκη αυτή η Onico Βαρσοβίας φιγουράρει στην 3η θέση της κατάταξης με 33 βαθμούς, πίσω από την Σκρα Μπελσατοφ (39β) και την αήττητη πρωτοπόρο Ζάκσα Κεντζιέρζιν Κόζλε (46β), ενώ η ομάδα του Γκόρτσανιουκ με τον κερδισμένο της βαθμό στην Βαρσοβία, έφτασε μια ντουζίνα πόντους, που τη διατήρησαν στην 14η θέση, μπροστά από τις ουραγούς με 9 βαθμούς Μπιέλσκο Μπιάλα, Κιέλτσε.

Source/fot. Jacek Prondzynski, Facebook ONICO Warszawa

 

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...