ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λούμπουριτς: Μεγάλες προσδοκίες από Σερβία

Λούμπουριτς: Μεγάλες προσδοκίες από Σερβία

Η επιστροφή της Σερβίας στο διεθνές προσκήνιο είναι πλέον γεγονός και ο Ντράζεν Λούμπουριτς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World League μίλησε στο Volleyplanet και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Πιτούλια αναφέρθηκε στην επιτυχία της Κρακοβίας, τους μελλοντικούς στόχους της Σερβίας, ενώ δεν ήταν αρνητικός στο να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Του Δημήτρη Πιτούλια 

Πραγματοποιώντας μια καταπληκτική πορεία η Σερβία φρόντισε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στο Final 6 του World League.

Η απουσία των Ατανασίεβιτς και του Στάροβιτς μπορεί να ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τους Σέρβους του Νίκολα Γκρμπιτς, ωστόσο οι «πλάβι» έβγαλαν ψυχή και πάθος στην Tauron Arena της Κρακοβίας και κόντρα σε προγνωστικά και μεγαθήρια πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το 3-0 στον τελικό επί της Βραζιλίας, μοναδικό και ανεπανάληπτο με τον Ντράζεν Λούμπουριτς να είναι η αποκάλυψη της ομάδας και να καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του Ατανασίεβιτς στην διαγώνιο.

serbia-final-world-league-poland-2016 serbia-luburic-team-2016

Ο 23χρονος διαγώνιος φρόντισε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του έδωσε ο Νίκολα Γκρμπιτς και με εντυπωσιακές εμφανίσεις του αποτέλεσε βασικό κλειδί στην πορεία της Σερβίας προς το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ντράζεν Λούμπουριτς στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Πιτούλια και το Volleyplanet μίλησε για την επιτυχία της Πολωνίας, για το μέλλον της Σερβίας και την συνεργασία του με τον Γκρμπιτς, αλλά και για τον Βλάντο Πέτκοβιτς και την προοπτική να αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα αφού όπως τόνισε του αρέσει η… θάλασσα και ο ήλιος της χώρας μας.

– Περίμενες ότι η Σερβία θα ήταν η νικήτρια του World League; Πώς νιώθεις ως παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον;

«Στην αρχή του World League όχι και τόσο, αλλά όσο συνεχίζαμε να κερδίζουμε δυνατές ομάδες και μετά το πρώτο σαββατοκύριακο στη Ρωσία (3 νίκες με 3-0 σετ επί Ρωσίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας), είχαμε κάποιες σκέψεις για το μέλλον της ομάδας μας».

-Για σένα η τελευταία περίοδος ήταν πολύ δύσκολη γιατί έπρεπε να καλύψεις το κενό του τραυματισμένου Ατανασίεβιτς. Ωστόσο, τα κατάφερες περίφημα. Περιέγραψε μας πως διαχειρίστηκες αυτή την περίοδο.

«Όντως, και οι δύο βασικοί διαγώνιοι, Αλεξάντερ Ατανασίεβιτς και Σάσα Στάροβιτς τραυματίστηκαν. Όμως, η μεγάλη στήριξη της ομάδας μου και του προπονητή μου Νικολά Γκρμπιτς με βοήθησαν να το διαχειριστώ σωστά και έτσι να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο».

serbia-team-graca-2016 luburic-attack-2-2016

-Ο Νικολα Γκρμπιτς αποτελεί μεγάλη φυσιογνωμία του παγκοσμίου βόλεϊ. Πες μας πως είναι να δουλεύεις μαζί του.

«Για μένα, ως νέο παίκτη, ήταν πολύ σημαντικό να έχω δίπλα μου έναν σπουδαίο προπονητή, οπότε τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα. Με στήριξε απόλυτα, μου έδειξε εμπιστοσύνη από την αρχή της συνεργασίας μας, καθώς και από την αρχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οπότε το μόνο που θέλω είναι να τον ευχαριστήσω».

-Ένα μήνα πριν κερδίσατε τη Βραζιλία 3-1 σετ και πολλοί πίστευαν ότι η Βραζιλία θα πάρει εκδίκηση για τη μοναδική της ήττα στο World League. Παρ’ όλα αυτά, στους τελικούς τους κατατροπώσατε 3-0. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το “μυστικό” για τη διπλή σας αυτή επιτυχία απέναντι στη δυνατή Βραζιλία;

«Πιστεύω ότι ελάχιστοι άνθρωποι ανά τον κόσμο θεωρούσαν ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Βραζιλία δυο φορές, κι όμως το καταφέραμε. Νομίζω ότι το κλειδί της επιτυχίας αυτής ήταν το καλό σέρβις και η καλή άμυνα, τα οποία μας βοήθησαν και μας κράτησαν δυνατούς καθ’ όλη τη διάρκεια του World League».

luburic-2016 luburic-attack

-Να φτάσεις στην κορυφή είναι δύσκολο, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις στη κορυφή. Μετά την επιτυχία έχουν ανέβει οι προσδοκίες όλων. Νιώθεις άγχος για αυτό;

«Φυσικά και ήταν πολύ δύσκολος ο δρόμος για να φτάσουμε στη κορυφή, αλλά αυτό δεν με αγχώνει. Αντιθέτως, αυτό βοηθάει τις προσδοκίες μας. Μετά τη νίκη μας και την κατάκτηση του World League έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες να παίξουμε και να ανταγωνιστούμε τις μεγαλύτερες  ομάδες του κόσμου, γιατί πλέον είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

– Ο ΠΑΟΚ απέκτησε πρόσφατα στην ομάδα τον Βλαντο Πετκοβιτς. Ποια είναι η γνώμη σου γι ‘ αυτόν; «Δεν έπαιξα ποτέ μαζί με τον Βλάντο, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που έχει παίξει πολλά χρόνια στην Εθνική Σερβίας και έχει αρκετή εμπειρία. Είναι η καλύτερη επιλογή για τον ΠΑΟΚ».

-Θα σκεφτόσουν ποτέ να ερχόσουν στην Ελλάδα και να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Γιατί όχι; Δεν έχω προτάσεις ακόμα από την Ελλάδα, αλλά ποιος ξέρει… Μπορεί κάποια μέρα. Θα ήθελα πολύ να είμαι κοντά στη θάλασσα».