ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Mάχες κυπέλλου με φόντο την οκτάδα

Mάχες κυπέλλου με φόντο την οκτάδα

Με το κυρίως πιάτο να διεξάγεται αύριο Τετάρτη, συνεχίζεται η 1η αγωνιστική της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Γυναικών όπου θα γίνουν γνωστές και οι υπόλοιπες επτά ομάδες των προημιτελικών.

Το πρώτο σερβις της φάσης των “16” έγινε την περασμένη Κυριακή, όπου ο ΑΟ Θήρας επικράτησε της  Ελπίδα Αμπελοκήπων με 3-0 και πήρε την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης. Αναλυτικά έχουμε:

16:00 ΓΣ Πανιώνιος – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Ο Πανιώνιος που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας στον 2ο υποόμιλο του Α’ ομίλου της Α2 Γυναικών υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

«Για μας θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία η αυριανή», παραδέχθηκε η τεχνικός των κυανέρυθρων Μαρία Καλαρά και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι η πορεία μας στο θεσμό τελειώνει εδώ, δεν είχαμε στόχο το κύπελλο, αλλά θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο να παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα και τώρα θέλουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε. Άγχος δεν υπάρχει, αλλά προσμονή από όλα τα κορίτσια που το βλέπουν σαν μια μεγάλη πρόκληση».

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, απουσίες δεν υπάρχουν με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να δηλώνει: «Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Είναι πάντα δύσκολη αυτή η διοργάνωση αφού περιλαμβάνει νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε σοβαροί και σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δύσκολο για εμάς να πάρουμε την πρόκριση. Γνωρίζουμε ότι δίνουμε πολλά και συνεχόμενα ματς σε μια σύντομη περίοδο ωστόσο είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση».

17:00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

Τέσσερις ημέρες μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 στον Εύοσμο για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες για το Κύπελλο Ελλάδας αυτή τη φορά, με γηπεδούχο αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης τόνισε: ««Αύριο παίζομε κόντρα στον Αίαντα με μοναδικό στόχο τη νίκη και την πρόκριση, όπως αρμόζει στην ιστορία του Συλλόγου. Ο αντίπαλος μας, μας δυσκόλεψε στον αγώνα για το πρωτάθλημα την Κυριακή και αυτές τις λίγες ημέρες που είχαμε στη διάθεσή μας, δουλέψαμε σκληρά ώστε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια “καθαρή” νίκη με καλή εμφάνιση ώστε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο της ομάδας που θα είναι στο γήπεδο για να μας στηρίξει».

Ο Αίας εκτός της Κλίβελαντ δεν θα έχει στη διάθεση του και τις Τζιαρλή, Βλάχου, Γεωργιάδου, Βασιλόπουλου με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να τονίζει: «Δεν είχαμε και την καλύτερη κλήρωση κι είναι ένα ματς στο οποίο θέλουμε να κερδίσουν εμπειρίες κάποια κορίτσια. Το Σάββατο παίξαμε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό αλλά δε νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε δεύτερη συνεχόμενη φορά».

17:00 ΑΣ Άρης – Πανναξιακός ΑΟΝ

Μετά τη συνάντησή τους τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αύριο στην Πυλαία, ο Άρης και Πανναξιακός αναμετρώνται εκ νέου στο θεσμό του Κυπέλλου με στόχο το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ο Άρης θα επιδιώξει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης να είναι διαφορετικό από αυτό προ ολίγων εβδομάδων (νίκη του Πανναξιακού με 3-0) προκειμένου να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο τεχνικός της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, Δημήτρης Σολκίδης ανέφερε : «Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και θέλουμε και για εμάς να είναι διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος και να είναι διαφορετικό και το αποτέλεσμα».

Από την άλλη μεριά, ο Πανναξιακός που βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος επιθυμεί να συνεχίσει στην επόμενη φάση του θεσμού με τον τεχνικό, Γιώργο Ρούση να σχολοαζει: «Η κληρωτίδα έβγαλε ένα αμφίρροπο παιχνίδι και έτυχε σε μας απέναντι σε μια καλή ομάδα και δύσκολη έδρα. Δεν παίζει ρόλο τι έγινε στο πρωτάθλημα καθώς είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Από την μεριά μας ο στόχος είναι η πρόκριση και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να κάνουμε αυτό που παρουσιάζουμε στα περισσότερα μέχρι στιγμής παιχνίδια, δηλαδή να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι»

18:00 ΓΣΚ Ηρακλής – ΑΕΚ Αθηνών

Στο Ζηρίνειο, ο πρωτοπόρος του 1ου υποομίλου του Α’ ομίλου της Α2 γυναικων, Ηρακλής Κηφισιάς υποδέχεται την ΑΕΚ.

Ο προπονητής της ομάδας των βορείων προαστίων, Σπύρος Χουντουμάδης δήλωσε: «Βασικός στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι και λίγο θέμα τύχης στην κλήρωση. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις με μια ομάδα της Α1. Η ΑΕΚ μπορεί να είναι ουραγός αλλά έχει άλλες εικόνες, άλλες παραστάσεις. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι αλλά θεωρώ ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Από την άλλη, ο τεχνικός της Ένωσης, Γιώργος Σαμαράς σχολίασε: «Παίζουμε με μια ομάδα που με το ρόστερ που έχει δικαιωματικά θα έπρεπε να είναι στην Α1, άρα δεν συζητάμε ποιος είναι το φαβορί».

20:30 ΑΣ Αίας Κιλκίς – ΑΣ Μακεδόνες

Στο Κιλκίς ζουν το δικό τους όνειρο καθώς ο Αίας που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας βρίσκεται στους «16» του Κυπέλλου.

Βέβαια η εμπειρία περισσεύει από την ομάδα του Αίαντα η οποία έχει στις τάξεις της πρώην διεθνείς αθλήτριες όπως οι Μαρία Καρδαμανίδου, Γιάννα Βλάχου, Εύη Κυριακίδου, οι οποίες όπως εξηγεί ο προπονητής της ομάδας Σάκης Αλατζόγλου: «…αποτελούν τα καλύτερα πρότυπα για τα 150 και πλέον παιδιά που έχουμε πλέον στις ακαδημίες μας. Ο Αίας είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια περίπου και κορυφώνεται τώρα, προκειμένου και το Κιλκίς να επιστρέψει στο χάρτη του βόλεϊ κι είμαστε τυχεροί γιατί σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε τη στήριξη του αθλητικού κέντρου Ατέρμων».

Όσον αφορά την αυριανή αναμέτρηση με τους Μακεδόνες ο κ.Αλατζόγλου τόνισε: «Η πορεία μέχρι τώρα δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αλλά οι Μακεδόνες που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Α1 σίγουρα είναι το φαβορί… Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που δεν ήξερε τι θα πει βόλεϊ και πλέον έρχεται στο ΔΑΚ για να δει τους αγώνες και να στηρίξει την ομάδα».

Οι Μακεδόνες από την πλευρά τους ήταν οι τυχεροί στην κλήρωση, ωστόσο όπως τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης: «Θέλει προσοχή γιατί μπορεί να είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σε τοπική κατηγορία, αλλά είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία, διαθέτει αθλήτριες που ξέρουν πολλά… κιλά βόλεϊ και χρειάζεται να δείξουμε σοβαρότητα για να μην πάθουμε ζημιά και να πάρουμε τη νίκη».

21:00 ΑΣΠ Θέτις – ΑΟ Μαρκοπούλου

Με λίγες μέρες διαφορά, Θέτιδα και Μαρκόπου συγκρούονται εκ νέου αλλά αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας και στην έδρα της ομάδας της Βούλας.

Ο τεχνικός της Θέτιδας, Σούλης Τουρσούγκας έχει στη διάθεσή του όλες τις αθλήτριες ενώ για την αναμετρηση σχολίασε: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από αυτό του πρωταθλήματος. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Στην αντίπερα όχθη το Μαρκόπουλο χωρίς προβλήματα θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του Σαββάτου, με τον κόουτς Γιάννη Νικολάκη να αναφέρει σχετικά με την αναμέτρηση: «Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι καθώς κάθε νοκ άουτ ματς έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του. Η Θέτις παρόλο που έχει το μυαλό της στη μάχη της παραμονής θα παίξει για τη νίκη, αλλά κι εμείς θέλουμε την πρόκριση. Είναι δύο ισοδύναμες ομάδες και θέλει υπομονή και σωστή διαχείριση για να φτάσουμε στο στόχο μας».

21:45 ΑΟΦ Πορφύρας – ΓΣ Ηλιούπολης

Στο κλειστό Γυμναστήριο ‘Π. Σαλπέας’, ο αήττητος και πρωτοπόρος του 2ου υποομίλου του Α’ Ομίλου της Α2 γυναικών Πορφύρας φιλοξενεί τον ΓΣ Ηλιούπολης.

Ο κόουτς του ΑΟΦ Πορφύρα, Βασίλης Πανδής αναφερόμενος στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους και στην αναμέτρηση τόνισε: «Θεωρώ ότι στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος είμαστε ήδη επιτυχημένοι αφού καταφέραμε να είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες από την Α2, την Β΄Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα, από όλη την Ελλάδα, μετά από διαδοχικές προκρίσεις εκτός έδρας. Στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Ηλιούπολη, θέλουμε να παίξουμε δίχως άγχος και να το ευχαριστηθούμε. Ευελπιστούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με μία ομάδα τέτοιου επιπέδου, ούτως ώστε αυτό να μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας για το κυνήγι του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδας του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία».

Από την άλλη, η Ηλιούπολη που παρουσιάζεται ανεβασμένη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στοχεύει σε μια καλή εμφάνιση έχοντας πάντα στο μυαλό ότι προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της παραμονής στο πρωτάθλημα. Η κόουτς της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη ανέφερε: «Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση βέβαια σίγουρα θα θέλαμε να περάσουμε τον Πορφύρα αξιόμαχη ομάδα. Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε πλήρεις ενώ θέλουμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο στόχο του πρωταθλήματος».

 Το πρόγραμμα της Γ’ φάσης του Κυπέλλου γυναικών είναι:

29/1

AO Θήρας-Ελπίδα 3-0 ( 25-16, 25-14, 25-18)

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Ν. Σμύρνης, 16.00: ΓΣ Πανιώνιος – Ολυμπιακός 
Διαιτητές: Μαρκάτης – Ράντσιου. Παρατηρητής: Μαυρικίδης. Γραμματεία: Καλιγέρη

ΔΑΚ Πυλαίας 17.00: Άρης – Πανναξιακός
Διαιτητές: Γεωργιάδης – Μπόμπορας. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Ανθυμίδης – Τοσουνίδης. Γραμματεία: Αμαριανάκη

Μετς 17.00: Παναθηναϊκός – Αίας Ευόσμου
Διαιτητές: Στάικος – Οικονόμου Β, Παρατηρητής: Πολίτης. Επόπτες: Βήκα – Κουρπανίδης. Γραμματεία: Μπενίση

Ζηρίνειο, 18.00 ΓΣΚ Ηρακλής – ΑΕΚ
Διαιτητές: Χρηστίδης Χρ. – Μάλφας. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Σκριμπώνης – Σούγια. Γραμματεία: Καρατζογλίδου

ΔΑΚ Κιλκίς, 20.30: Αίας Κιλκίς – Μακεδόνες
Διαιτητές: Βένος – Σαρακινίδης. Γραμματεία από ΕΣΜΕΜ

Γ.Γεννηματάς, 21.00: Θέτις – Μαρκόπουλο
Διαιτητές: Προκοπίου – Πρέντζας. Παρατηρητής: Τσιντομηνάς. Επόπτες: Καερλή – Σταυράτη. Γραμματεία: Κατσούλα

Π. Σαλπέας, 21.45: ΑΟΦ Πορφύρας – ΓΣ Ηλιούπολης
Διαιτητές: Μεταξά – Μενεσλής. Παρατηρητής: Πέρρος. Γραμματεία: Θεοδωρίδου