DARK ROOM

Μάνα είναι μόνο μία… (φωτ, vid.)

Μάνα είναι μόνο μία… (φωτ, vid.)

«Μάνα ποτέ δεν με απαγοήτευσες, μάνα ποτέ δεν έπαψες να πιστεύεις σε μένα, μάνα πάντα ήσουν δίπλα μου από την πρώτη μανσέτα»… όταν σκέψεις και συναισθήματα αθλητριών εκφράζονται με ένα μήνυμα και όταν στη φανέλα το μήνυμα είναι αφιερωμένο στη μητέρα τότε το… κίνητρο νίκης φτάνει στο Θεό!

osasco1

Στη Βραζιλία έχουμε γράψει επανειλλημένα το βόλεϊ είναι λατρεία, είναι συναισθήματα, είναι συγκινήσεις, είναι μάρκετινγκ, είναι πολλά περισσότερα από ένα σπορ! Για το λόγο αυτό και κάθε αναμέτρηση είναι ΓΙΟΡΤΗ, όπως αυτή που σκέφτηκαν να οργανώσουν οι υπεύθυνοι της γυναικείας βραζιλιάνικης ομάδας Molico/Nestlé Osasco σε συνεργασία με το βασικό τους –όπως φαίνεται και από την ονομασία- χορηγό, τη Νεστλέ.

Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη έκπληξη αφού κατάφερε με μια ιδέα 1. να δώσει… φτερά στις αθλήτριες της Οσάσκο στον τελικό του πρωταθλήματος του Σάο Πάολο, 2. να κάνει περήφανες αλλά και για πρώτη φορά πρωταγωνίστριες τις μητέρες των αθλητριών ενώ παράλληλα 3. πέρασε με αυτή τη σχέση «μητέρας-κόρης» και την διαφήμιση για το γάλα «Ninho» της Νεστλέ, η μάρκα του οποίου φαίνεται στην κεντρική φανέλα της ομάδας.

osasco3

Το αποτέλεσμα… ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Αφού η Νεστλέ για τον τελικό δημιούργησε φανέλες για κάθε αθλήτρια, στις οποίες πάνω αναγραφόταν και από ένα μήνυμα προς τις πολυαγαπημένες τους μητέρες!

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω ξεκινάει με αναμνήσεις των βραζιλιάνων άσων από την παιδική ηλικία…

-«Το άρωμα του καφέ και του φρέσκου ψωμιού από το πρωινό που ετοίμαζε η μαμά»

-«Όταν πονούσα, η μαμά με έπαιρνε αγκαλιά και με κρατούσε εκεί μέχρι να περάσει ο πόνος»

-«Δεν θυμάμαι καμιά στιγμή που η μαμά μου να μην είναι δίπλα μου και να με στηρίζει»

osasco4

Και… συνεχίζει με την πόρτα των αποδυτηρίων να ανοίγει λίγες μέρες πριν τον τελικό και τις μητέρες των αθλητριών να αντικρύζουν τη μεγάλη έκπληξη. Εννέα μητέρες από τις 15 ήταν εκεί ενώ οι κόρες τους για τις πείσουν είχαν πει… ψέματα ότι θα τις βγάλουν για καφεδάκι!

Οι αγωνιστικές φανέλες κρεμασμένες αλλά… διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Ξεχωριστές φανέλες που σε κάθε μια αναφερόταν το ονοματεπώνυμο της αθλήτριας και το όνομα της μητέρας της και από πίσω το μήνυμα που η κάθε αθλήτρια ήθελε να της πει ή καλύτερα να… περάσει στην ιστορία!

osasco5

Τα μάτια βούρκωσαν και πολλές μαμάδες έκλαψαν από συγκίνηση και περηφάνια. Από τη μια οι μανάδες και από την άλλη τα μηνύματα των θυγατέρων τους!

-«Μάνα ποτέ δεν με απαγοήτευσες, μάνα ποτέ δεν έπαψες να πιστεύεις σε μένα, μάνα πάντα ήσουν δίπλα μου από την πρώτη μανσέτα», γράφει ένα.

«Κάνει το καλύτερο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, το έπαιρνα στο σχολείο να το μοιράσω στους φίλους μου, όλοι τρελαινόντουσαν», λέει κάποια άλλη.

«Δεν είναι κόρη μου από την κοιλιά μου, ειναι κόρη μου από την καρδιά μου, δεν την επέλεξα εγω, αλλα επιλέχτηκα να την μεγαλωσω» με την απάντηση να έρχεται γραπτώς «Αν είμαι κάτι σήμερα είμαι εξαιτίας της»!

Η γνωστή σε όλους Ταίσα (φωτό κάτω) στέλνει το δικό της μήνυμα: «Ονειρεύομαι κάποια στιγμή να γίνω μια μάνα σαν και την δικιά μου»!

osasco6

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πράγμα ότι τον τελικό αυτό δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ και ότι το κίνητρο για τις ίδιες τις αθλήτριες που κρέμασαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος των μανάδων τους ήταν τεράστιο!

osasco7

Για το τέλος του βίντεο η απαραίτητη διαφήμιση της Νεστλέ αναφέρει ότι αγοράζοντας δυο προϊόντα ο καταναλωτής διεκδικεί χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου Ρεάλ βραζιλίας (περίπου 300000Ευρώ) με τις βολεϊμπολίστριες της Οσάσκο να απαντούν τι θα έκαναν αν ήταν οι νικήτριες: «θα πήγαινα ταξίδι με την μαμά μου», «θα αγόραζα μια φάρμα όπως την θέλει ο πατέρας μου, χωρίς ρεύμα σαν την παλιά εποχή», «μάλλον θα αγόραζα συνέχεια σοκολάτες, γιατί είμαι εθισμένη στη σοκολάτα» λένε οι βραζιλιάνιες ενώ η ίδια η εταιρεία ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την καμπάνια που… τρέχει με τίτλο “Nestle Family Life”! Υπόθεση άκρως… οικογενειακή υπόθεση, διαφήμοση άκρως επιτυχημένη!

Εμείς μετά από αυτό… και αφού ευχαριστήσουμε την Άννα Ξερικού για τη βοήθεια στη μετάφραση του βίντεο απλά το παραθέτουμε για να το απολαύσετε:

Ninho preparou uma linda homenagem para a nossa Família Nestlé.Ninho preparou uma linda homenagem para a nossa #FamíliaNestlé. Na final do Campeonato Paulista, as meninas do #VôleiNestlé entraram em quadra com um uniforme especial com mensagens delas para as mamães. E com esse apoio o time conquistou o tetracampeonato para nós! Confira como foi e aproveite para participar da nossa #Promoção para concorrer a R$1 milhão. www.familianestle.com.br #VidaEmFamília #NestléFazBem

Posted by Nestlé Família Mais Ativa on Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015