CHALLENGE CUP

Μαθήματα “ερυθρόλευκης” ιστορίας

Μαθήματα “ερυθρόλευκης” ιστορίας

Έτοιμος να γράψει νέα χρυσή σελίδα στην Ευρωπαϊκή του ιστορία και να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ είναι απόψε στο Βέλγιο (21:30) ο Ολυμπιακός που φιλοξενείται από την Αστερίξ Μπέβερεν…

Το ταξίδι της Ευρώπης στο Τσάλεντζ Καπ για τις “ερυθρόλευκες” συνεχίζεται στα προημιτελικά και μετά τις προκρίσεις επί Βουκουρέστι και Τσανάκαλε οι Πειραιώτισσες καλούνται απόψε στο Βέλγιο να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τις δώσει και το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού…

Με την ψυχολογία να είναι στα ύψη από τη νίκη στο πρόσφατο ντέρμπι αιωνίων” και χωρίς προβλήματα οι “ερυθρόλευκες” δηλώνουν αποφασισμένες να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν απέναντι στην νεανική ομάδα της Αστερίξ και να βάλουν τις βάσεις για μια ιστορική πρόκριση.

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχοντας όλες τις αθλήτριες του ετοιμοπόλεμες και παθιασμένες για επιτυχία, δηλώνει έτοιμος να τις οδηγήσει σε μια ακόμη νίκη. Ο Σέρβος τεχνικός αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Σίγουρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε δώσει στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζουμε μια νεανική ομάδα η οποία ωστόσο είναι αρκετό καιρό μαζί. Παίζει διαφορετικό βόλεϊ και πραγματικά γρήγορο. Ωστόσο σίγουρα έχουμε ευκαιρία να πάρουμε ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα εδώ και στον επαναληπτικό στην έδρα μας να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Απο την πλευρά της η Στέλλα Χριστοδούλου τόνισε «Έχουμε κάνει δύο πολύ σημαντικές προκρίσεις απέναντι στην ρουμάνικη και την τουρκική ομάδα. Είμαστε εδώ στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσουμε μια ακόμα καλή ομάδα όπως είναι η βελγική Αστερίξ. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε τη νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Να γράψει ιστορία

Η φετινή εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάλεντζ Καπ, ξυπνά μνήμες του 2007-08 όταν και οι “ερυθρόλευκες” υπό τις οδηγίες του Στέφανου Πολύζου έφθαναν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης αλλά με 2 ήττες αποκλείστηκαν από την Ιταλική Ίμολα.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς η Αστερίξ Μπέβερεν δεν είναι Ίμολα και ομάδα φόβητρο της Ιταλίας, αλλά και γιατί το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός αφήνει σε όλους την αισιοδοξία πως η ομάδα μπορεί να φθάσει στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ και να γράψει ιστορία…

Με κόσμο στο πλευρό του

Στον αποψινό αγώνα του Μπέβερεν, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει την υποστήριξη και αρκετών φιλάθλων του που είναι μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου και των γύρω χωρών και που θα βρεθούν στο γήπεδο… Γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις “ερυθρόλευκες” που θέλουν να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση στο Τσάλεντζ Καπ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλους ανέφερε «Γνωρίζουμε ήδη ότι θα έρθει ο κόσμος μας από το σύνδεσμο των Βρυξελλών, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ανυπομονούμε να έρθουν στο γήπεδο, να μας δώσουν μια παραπάνω ώθηση και να διεκδικήσουμε το καλύτερο σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο».