ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι «μαθουσάλες» και οι «ώριμες» του Ρίο

Οι «μαθουσάλες» και οι «ώριμες» του Ρίο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησαν και στο Ρίο οι ομάδες βόλεϊ μπήκαν στην τελική ευθεία… Το Volleyplanet φρόντισε και σας παρουσιάζει τους…. «μαθουσάλες» των αγώνων, αλλά και τις… «ώριμες» των ομάδων!!!

Η ώρα της αλήθειας για τις ομάδες στο Ρίο πλησιάζει καθώς τα πάντα είναι έτοιμα –έστω και με αρκετές ατέλειες και ελλείψεις- προκειμένου να αρχίσει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Μια γιορτή ξεχωριστή για μεγάλους αλλά και… μεγάλες. Δείτε τους «γηραιότερους» και τις…. «μεγαλοκοπέλες»  των Ολυμπιακών Αγώνων που όμως δηλώνουν έτοιμοι για το μεγάλο party.

Κορυφή για τρεις

Σέρτζιο, Τετιούκχιν και Ασράφ είναι οι «μαθουσάλες» των γηπέδων καθώς στα 41 τους δοκιμάζουν αντοχές και δυνατότητες με Βραζιλία, Ρωσία και Αίγυπτο αντίστοιχα.

Ο Σεργκέϊ Τετιούκχιν συμμετέχει για 6 φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δικαιολογημένα έχει τον τίτλο του «γερόλυκου» καθώς είναι ο μόνος παίκτης παγκοσμίως όπου σε 5 μέχρι τώρα Ολυμπιάδες έχει κατακτήσει 4 μετάλλια (δύο χάλκινα σε Αθήνα, Πεκίνο, ένα ασημένιο στο Σύδνεϊ και ένα χρυσό στο Λονδίνο).

Από κοντά βέβαια και ο Σέρτζιο. Ο λίμπερο της οικοδέσποινας Βραζιλίας μετρά 3 μετάλλια έχοντας κατακτήσει το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και δύο ασημένια σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012).

Στον σχετικό πίνακα με τους…. «μαθουσάλες» βρίσκουμε και τον Γιούλιαμ Πρίντι ο οποίος στα 39 του βρίσκεται στην Εθνική των ΗΠΑ από το 1999 και έχει συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϊ (2000- 11η θέση), της Αθήνας (2004 – 4η θέση), του Πεκίνο (2008- 1η θέση) και του Λονδίνου (2012- 5η θέση).

Η λίστα…. των «έφηβων»

Sergey Tetyukhin (Ρωσία – 41)

Sergio Dutra dos Santos  (Βραζιλία – 41)

Abouelhassan Ashraf  (Αίγυπτος – 41)

William Reid Priddy  (ΗΠΑ –  39)

William Peixoto Arjona  (Βραζιλία – 37)

Daniele Pasquale Sottile  (Ιταλία – 37)

Το ρεκόρ η Elena Ezhova

Το ρεκόρ μεγαλύτερης αθλήτριας στο βόλεϊ γυναικών πάει στην… Ρωσία και την 39χρονη Elena Ezhova. Η ρωσίδα λίμπερο έπειτα από σκληρή δουλειά κατάφερε στα 39 της χρόνια  να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιάδα και φιλοδοξεί να φθάσει όσο ψηλότερα μπορεί.

Πίσω από την Ezhova -και μόλις 3 χρόνια νεότερες της– βρίσκουμε την Βραζιλίανα Juciely και την Ιταλίδα Antonella Del Core.

Η Antonella Del Core θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 3η φορά στην καριέρα της, σε αντίθεση με την συνομήλικη της Juciely που θα είναι η πρώτη της φορά και μάλιστα στην πατρίδα της.

Η Jelena Nikolic στα 34 επιστρέφει σε Ολυμπιάδα έπειτα από 8 χρόνια. Έχοντας χάσει την διοργάνωση του 2012, στην 2η συμμετοχής της ευελπιστεί να κάνει το καλύτερο με την Σερβία και να φθάσει στα μετάλλια.

Την ίδια ώρα η Aurea Kruz έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στα μετάλλια με το Πουέρτο Ρίκο, όπως και η 33χρονη Γιαπωνέζα Mai Yamaguchi που επίσης έχει μετάλλιο και παρουσία σε βάθρο.

Η «ώριμες» του Ρίο  

Elena Ezhova – 1977 (Ρωσία- λίμπερο)

Juciely – 1980 (Βραζιλία- Κεντρική)

Antonella Del Core 1980 (Ιταλία – ακραία)

Jelena Nikolic 1982 (Σερβία – ακραία)

Aurea Kruz 1982 (Πουέρτο Ρίκο – ακραία)

Mai Yamaguchi 1983 (Ιαπωνία – Κεντρική)