ΔΙΕΘΝΗ

Ματσάντι ο «εκλεκτός» των «ατζούρε»

Ματσάντι ο «εκλεκτός» των «ατζούρε»

Ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές των τελευταίων ετών στην Ιταλία ανέλαβε και επισήμως το τιμόνι της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της χώρας του, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια περί διαδοχής του Μπονίτα.

Ο πρώην προπονητής της Ανθής Βασιλαντωνάκη, Νταβίντε Ματσάντι, που από το 2011 μέχρι σήμερα έχει αναδειχθεί πρωταθλητής με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπέργκαμο, Πόμι, Κονελιάνο) και ισάριθμες χρονιές (2011, το 2015, 2016) κορυφαίος προπονητής της Ιταλίας θα προσπαθήσει να οδηγήσει τις “ατζούρε” σε μελλοντικές διακρίσεις.

mazzanti_ortolani_Pomi

“Είμαστε όλοι πεπεισμένοι για την επιλογή αυτή, καθώς ο Νταβίντε Ματσάντι έχει πολλές σημαντικές ικανότητες. Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εργαστεί μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν από την αρχή της καριέρας του. Τα αποτελέσματα μιλούν για την επιτυχία του” σχολίασε για το χρίσμα του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού ο νέος προέδρος της ιταλικής ομοσπονδίας βόλεϊ, Μπρούνο Κατανέο.

Πέρα από τα τρία “σκουντέτι” στην τροπαιοθήκη του επιτυχημένου τεχνικού και συζύγου της διεθνούς άσου, Σερένα Ορτολάνι περιλαμβάνονται ακόμη 2 Κύπελλα Ιταλίας (2007-2008 Μπέργκαμο, 2016-2017 Κονελιάνο), 2 Super Cup Ιταλίας (2011-2012 Μπέργκαμο, 2016-2017 Κονελιάνο) και ο τίτλος Champions League 2008-2009 με τη Μπέργκαμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες από τη γειτονική χώρα, για τη θέση του Ματσάντε στην Κονελιάνο προρίζεται ο Στέφανο Λαβαρίνι.