ΔΙΕΘΝΗ

Με… break στον τελικό η Παπαφωτίου!

Με… break στον τελικό η Παπαφωτίου!

Με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια της σειράς των ημιτελικών κόντρα στην 2η της κανονικής περιόδου Ρεζόβ, η ομάδα της διεθνούς πασαδόρου μας “σφράγισε” εκτός έδρας πριν λίγα λεπτά με 3-2 σετ το εισιτήριό της για τους τελικούς του Πολωνικού πρωταθλήματος, όπου την περιμένει ήδη η φιναλίστ πρωταθλήτρια, Chemik Police.

Τον φετινό τίτλο που η ατυχία του τραυματισμού της στην Κονελιάνο της στέρησε στην Ιταλία, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει Αθηνά Παπαφωτίου στην Πολωνία με τα χρώματα της LKS Λόντζ.

Η πολωνική ομάδα, που κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέτυχε την Δευτέρα το “break”στην έδρα της Developers SkyRes Rzeszow και με 2-1 νίκες ετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ραντεβού του τίτλου κόντρα στην πανίσχυρη πρωταθλήτρια που “καθάρισε” την έτερη ομάδα του Λοντζ, Grot Budowlani Lodz.

Στο σημερινό 3ο ματς των ημιτελικών, που “έσπασε καρδιές” στην έδρα της Ρεζόβ, η ομάδα της Παπαφωτίου, που σημείωσε 2 πόντους, αν και προηγήθηκε με 29-27, βρέθηκε στην συνέχεια να χάνει με 25-17, 25-11, 2-1 σετ, αλλά ισοφάρισε τελικά 2-2 με 28-26.

Στο τάι μπρέικ που ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 8-7 και παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12-10 κατάφεραν με 15-13 να φτάσουν στο “χρυσό” 3-2 σετ και να πανηγυρίσουν με 2-1 νίκες την πρόκρισή τους στον τελικό.

Τοπ σκόρερ με 24 πόντους η Ρουσό των γηπεδούχων, ενώ 22 πόντους είχε η Κοβαλίνσκα της LKS Λόντζ.

Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου στην έδρα της Chemik Police, στις 30 Απριλίου η σειρά μεταφέρεται στο Λοντζ και στις 3 Μαϊου θα διεξαχθεί ο τρίτος τελικός στο “σπίτι” των πρωταθλητριών Πολωνίας.

Photo: http://www.lsk.plps.pl / Przemysław Cyrulik