ΓΝΩΜΕΣ

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα…

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα…

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το τμήμα βόλεϊ του Δικεφάλου έχει όλα τα φοντά να γίνει το σήμα κατατεθέν του Συλλόγου σε ένα άθλημα που παραμένει ευγενές εντός και εκτός τάραφλεξ και που η καλύτερη ομάδα με την καλύτερη οργάνωση κατακτά τίτλους!

Και επειδή έχουν πάρει άπαντες ένα κομπιουτεράκι και παίζουν με τους αριθμούς για να δικαιολογήσουν καταστάσεις και να δικαιολογηθούν, πριν μιλήσουμε για την επόμενη μέρα να σημειώσουμε ότι το μπάτζετ του Δικεφάλου έγινε το πρώτο στην κατηγορία όχι για τις αλλαγές ή τις προσθήκες αλλά κυρίως και για την επιβάρυνση του Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο και έλαβε μέρος.

Έγιναν αλλαγές ποιοτικές αλλά και… φθηνές, όπως και πέρυσι με την προσθήκη του Ρανγκέλ στο κέντρο, οι οποίες δεν «έγδυσαν» οικονομικά τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο συνέβη και φέτος με τις προσθήκες των Λι-Γιαμπλόνσκι, μην παραμυθιαζόμαστε επειδή ακούμε Αμερικάνοι, αρκεί να σημειωθεί ότι το κασέ τους δεν ξεπερνά τα 25.000 έκαστως για να γίνει κατανοητό ότι δεν έρχονται μόνο για τα νούμερα ορισμένοι αθλητές μεσούσης της περιόδου στο πρωτάθλημα! Δεν είναι μόνο τα λεφτά που φέρνουν έναν παίκτη σε μια ομάδα… είναι πολλά περισσότερα. Από την οργάνωση του σωματείου μέχρι τον προπονητή και από το επιτελείο της ομάδας μέχρι την τελική επιλογή… ένας κρίκος να στραβώσει μπορεί αντί για την καλύτερη δυνατή επιλογή να κάνει κάποιος τη χειρότερη και ακριβότερη επιλογή!

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια τεράστια ευκαιρία να χτίσει μια μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ, αρκεί οι παράγοντες του  να καταλάβουν ότι δεν είναι παντογνώστες. Γιατί δεύτερη φορά τα ίδια λάθη δεν συγχωρούνται», τάδε έφη Βασίλης Κουρνέτας και ποιος «άσχετος» θα μπορούσε να διαφωνήσει με κάτι τέτοιο! ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει αντίλογος και αν υπάρχει θα είναι από κάτι τύπους που τη μια μέρα αποθεώνουν και την άλλη κατακρίνουν, τη μια μέρα σου δίνουν το χέρι και την άλλη είναι πρώτοι που στο κόβουν!

Εν έτει 2016 ο αθλητισμός πρέπει να «ξεκολλήσει» από τις πρακτικές του παρελθόντος, οι «σοφοί» που κρατούν το βόλεϊ «φυλακισμένο» για δικό τους όφελος πρέπει να αποβληθούν από τις ομάδες, από τους ίδιους τους αθλητές αλλά και από τους φιλάθλους. Τρανό το παράδειγμα προς αποφυγή του καλοκαιρινού ΠΑΟΚ… ποιος διαλύει εν μια νυκτί μια ομάδα που κατέκτησε νταμπλ; Μόνο… παντογνώστες!

Πάμε και στο μέλλον… η κεντρική φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που δείχνει το δρόμο! Είναι το αύριο, είναι η επένδυση, είναι το target group, είναι αυτό που ο Δικέφαλος πρέπει να κυνηγήσει, να «χτίσει» πάνω στην εικόνα, να τρέξει και να βρει όλους τους «συμμάχους», τους φίλους, τους χορηγούς για να γίνουν κι εκείνοι μέρος της ιστορίας του τμήματος!

Υ.Γ Η λογική της κόντρας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού σε κόντρα Σαββίδη-Μαρινάκη είναι τελείως λάθος. Αδικεί τα ίδια τα (ημι)επαγγελματικά τμήματα για την προσπάθειά τους και το μόνο που κάνει είναι να  μεταφέρει έχθρες από το θλιβερό χώρο του ποδοσφαίρου στο βόλεϊ.

Υ.Γ1 Η επόμενη μέρα στο βόλεϊ για τις ομάδες της Α1 σε άνδρες και γυναίκες προμηνύεται δύσκολη. Χορηγίες με το σταγονόμετρο, προβολή με το κιάλι και γκρίνια επί παντός επιστητού με όποια σειρά και να τα βάλετε δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...