ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλες στιγμές για Γιάτση στη Shangai (φωτ.)!

Μεγάλες στιγμές για Γιάτση στη Shangai (φωτ.)!

Ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και ομοσπονδιακός προπονητής του Beach Volley δίδαξε σε σεμινάριο προπονητών Volleyball στη Shanghai που διοργανώθηκε από τα πανεπιστήμια Shanghai International Languages University, Fudan Univerisity και Chinese Volleyball league.

Μεγάλες στιγμές για το Γιώργο Γιάτση που εκτός των άλλων τιμήθηκε από τα δύο πανεπιστήμια για το έργο του στην επιστημονική έρευνα γύρω από το volleyball και το beach volley.

giatsis2 giatsis3

Αναφερόμενος στα σεμινάρια αυτά και την τόσο ξεχωριστή εμπειρία, ο Γιάτσης δήλωσε:  «Η διάλεξη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Internatiοnal και η εμπειρία από την επιμόρφωση σε μια χώρα με παράδοση στο Volleyball και  Beach Volley ήταν εποικοδομητική. Απέκτησα νέες γνώσεις και συγκεκριμένες δεξιότητες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν στο πανεπιστημιακό και το επαγγελματικό επίπεδο του volleyball και του beach volley στην Κίνα. Το πανεπιστήμιο του SISU όρισε ως υπεύθυνο συνοδό για τη διαμονή μου στη Shanghai τον Xu Linyin, έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια στο beach volley με δύο παρουσίες σε Ολυμπιάδες και 12 μετάλλια στα τουρνουά της FIVB. Η καθημερινή επαφή για επτά ημέρες με τον Xu μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και της προπόνησης που χρησιμοποιούν στην Κίνα. Επιπρόσθετα, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά δύο αγώνες ανδρών και γυναικών της China Volleyball league.

giatsis4giatsis5

Η διάλεξη που έδωσα στο Fudan University είχε τίτλο «Attacking and option blocking strategy in high level». Αναλύθηκε η στρατηγική στην ανάπτυξη της επίθεσης σε τέλεια και θετική υποδοχή καθώς και η στρατηγική του «option» μπλοκ σε συνδυασμό με το read και commit μπλοκ. Ακόμη, παρουσίασα ενδεικτικούς τρόπους προπόνησης σε αυτή τη στρατηγική σε συνδυασμό με το «zone block». Το δείγμα των αγώνων της διάλεξης ήταν οι τελικοί του Champions League από το 2012 και μετά, καθώς και οι τελικοί και ημιτελικοί από τις τρεις τελευταίες ολυμπιάδες των ανδρών. Ακόμη, έγινε ανάλυση των αγώνων της γυναικείας ομάδας της Κίνας στην πρόσφατη Ολυμπιάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τμήμα Erasmus του ΑΠΘ, τον πρόεδρο του SISU professor Jun Wang, τον Κοσμήτορα του Fudan University Chen Jianqiang, τον Xu Linyin και τα πανεπιστήμια SISU και FUDAN για την τιμή που μου έκαναν».

giatsis6

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...