LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Μεγάλη νίκη της Κηφισιάς στη Χαλκίδα

Μεγάλη νίκη της Κηφισιάς στη Χαλκίδα

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Κηφισιά στην πρώτη αγωνιστική του Β΄ομίλου του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη άλωσε το κλειστό της Κανήθου καθώς επικράτησε του νεοφώτιστου Ηρακλή Χαλκίδας με 3-0.

Κορυφαίος των νικητών ο Γιορντάνοφ με 20 πόντους, 12 ο Σλοβένος Πούλκο ενω απο τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Τάπια με 16.

Την δεύτερη αγωνιστική η ομάδα των βορείων προαστίων θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που είχε ρεπό στην πρεμιέρα και την Κυριακή η Ευβοϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει του «ερυθρόλευκους».

Η  ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ και με  «όπλο» της  το καλό σερβίς (άσσοι από Μουρούτη και Πούλκο) και ισχυρό  μπλοκ από τους Παπαγγελόπουλο Μουρούτη και Χριστοφιδέλη προηγήθηκε με 2-8.

Στη συνέχεια από μπλοκ των Μουρούτη και Γιορντάνοφ και άουτ επίθεση από τον Κανέλλο, οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 8 πόντων (3-11). Με τους Τάπια και Παπαγγελόπουλο οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 7-12 αλλά οι παίκτες του Αρσενιάδη κατόρθωσαν με επιθέσεις από τους  Κανέλλο,  Φέρελ και  Χριστοφιδέλη, πήραν προβάδισμα 11 πόντων 7-18, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του σετ με 15-25.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα  στο δεύτερο σετ με την Κηφισιά να είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς. Με άσσο από τον Πούλκο, επίθεση από τον Γιορντάνοφ και διπλό  μπλοκ από τους Χριστοφιδέλη και Μουρούτη, η Κηφισιά πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 5-8

Στη συνέχεια οι περυσινοί φιναλίστ του Κυπέλλου ξέφυγαν με  +5 (6-11), μετά από μπλοκ του αρχηγού της Κηφισιάς Δημήτρη Νικολάκη.  Ο Γιορντάνοφ διαμόρφωσε το 8-14 για τον ΑΟΠ Κηφισιάς, ενώ  με έξυπνο πλασέ πάνω στο φιλέ ο Δημήτρης Νικολάκης εκτόξευσε το σκορ στο 13-20. Η Κηφισιά κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 16-25.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Ηρακλή Χαλκίδας να προηγείται στο 1ο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7.  Με επίθεση του Πούλκο και άσσο από τον Νικολάκη η Κηφισιά πέρασε μπροστά με 9-11. Πόντος του Κατσαμπαλή έφερε το σετ στα ίσα 14-14.

Στη συνέχεια  με πόντο του Σλοβένου ακραίου Πούλκο και άουτ επίθεση από τον Τάπια, η Κηφισιά πέρασε μπροστά με 14-16., όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με άσο του Γκόρτσανιουκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 17-16.

Η Κηφισιά με πόντο του Παπαγγελόπουλου πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με 18-19. Στους τελευταίους κρίσιμους πόντους η Κηφισιά πίεσε στο σερβίς και με δύο συνεχόμενους άσους του Νίκου Παπαγγελόπουλου πήρε το σετ με 21-25 και τη νίκη με 0-3.

 *Οι πόντοι του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν: 1 άσσος, 41 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 11 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς 6 άσσοι, 53 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (15-25, 16-25, 21-25)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Τάπια 16π., Κανέλλος 4, Τερέλ 1, Κλότσκο 5, Κασαμπαλής 1, Γκόρτσανιουκ 10 / Παπαδημητρίου (λ. – 79% υπ., 53% αρ.), Κολτσιάκης 3, Αδαμόπουλος, Αντιφάκος 1, Γαλιώτος.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Γιορντάνοφ 20π., Πούλκο 12, Παπαγγελόπουλος 8, Μουρούτης 6, Χριστοφιδέλης 4, Νικολάκης 3 / Ταμπουρατζής (λ. – 85% υπ., 54% αρ.), Καρατζάς.

Αρσενιάδης: “Παίξαμε καλά και πειθαρχημένα”

O προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Μου άρεσε αυτό που είδα, είδα βελτίωση, παίξαμε πολύ καλά, πολύ πειθαρχημένα αν και ήμασταν μαγκωμένοι.  Είναι νωρίς για μας, πραγματικά. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλό βόλεϊ, μένει να το αποδείξουμε. Πρέπει να δούμε στις προπονήσεις που είμαστε κακοί για να βελτιωθούμε. Αύριο ξέρουμε ότι παίζουμε με ένα από τα φαβορί, το άλλο είναι ο ΠΑΟΚ, θα είναι ωραίο παιχνίδι, θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με μια ομάδα που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα».

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Ήμασταν σε πολύ κακή μέρα, κάναμε πολλά λάθη. Ήμασταν μέτριοι στην απόδοσή μας, κάναμε αρκετά λάθη στις επιθέσεις και μια ομάδα σαν την Κηφισιά που έχει την εμπειρία και αθλητές που παίζουν χρόνια βόλεϊ, απέναντι σε αυτούς δεν έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις κάτι. Ήμασταν κακοί και καλύτερα τώρα πάρα αργότερα».

Β΄ΟΜΙΛΟΣ (Χαλκίδα – Γυμναστήριο Κανήθου)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς 0-3 (15-25, 16-25, 21-25)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
18.00: Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
18.30: Ηρακλής Χαλκίδας – Ολυμπιακός