ΔΙΕΘΝΗ

Μια ανάσα απ’ τον τελικό η Κούντουρα

Μια ανάσα απ’ τον τελικό η Κούντουρα

Η Έλληνίδα πασαδόρος με μία ακόμη μεστή εμφάνιση οδήγησε την Βάσας στην 2η νίκη της σε τρεις ημιτελικούς με την Fatum Nyíregyháza και με 2-1 νίκες θέλει μία ακόμη για να “σφραγίσει” την πρόκρισή της στον τελικό του πρωταθλήματος.

Μετά την ήττα στον εκτός έδρας β’ ημιτελικό αλλά και την απουσία της συνήθους σκόρερ της ομάδας Νέμετ, θα περίμενε κανείς πως η παρέα της Κουντουρά θα είχε πολύ δύσκολο έργο, απέναντι στην φιλοξενούμενη, που ερχόταν με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από το νικηφόρο 3-1 σετ (1-1 νίκες) για να “σπάσει” την έδρα της Βάσας.

Εκεί όμως, στα δύσκολα φάνηκε η ικανότητα της διεθνούς μαςπασαδόρου… Η Κουντουρά μπορεί να μην πέτυχε ούτε πόντο, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζει σε κάθε παιχνίδι, αλλά μοίρασε τόσο “μυαλωμένα” και “ώριμα” το παιχνίδι της ομάδας της, που στο τέλος με τις ηγετικές ικανότητες, όχι μόνο οδήγησε την ομάδα της με θριαμβευτικό τρόπο στο “καθαρό” 3-0 (25-22, 25-20, 25-20) σετ, αλλά με τον επιθετικό πλουραλισμό (τρεις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων) που υπήρχε οι επιθέσεις μοιράστηκαν και δεν φάνηκε η απουσία της Νέμετ.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους η Βαλντέζ των φιλοξενούμενων, ενώ για την Βάσας μια ντουζίνα πόντους πέτυχε η Ρούντρε.