Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μια Εσθονή… αμαζόνα στη Νάξο (fot-vid)

Μια Εσθονή… αμαζόνα  στη Νάξο (fot-vid)

Παίκτρια του Πανναξιακού είναι και επίσημα εδώ και λίγες ώρες η διεθνής Εσθονή ακραία της γαλλικής Τερβίλ, Kristiine Miilen.

Η 23χρονη Εσθονή αθλήτρια ύψους 183εκ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην B’ Γαλλίας, ενώ την προηγούμενη σεζόν έπαιξε με τα χρώματα της Σεντ Ραφαέλ στη γαλλική λίγκα γυναικών, αναδείχθηκε τη σεζόν 2014-2015 κορυφαία ακραία της χώρας της, ενώ το 2014 σε ηλικία 18 ετών καλύτερη νεαρή παίκτρια της χρονιάς στη χώρα της.

miilen2

Αξίζει να σημειωθεί πως ντεμπούτο με το εθνόσημο στο στήθος έκανε το 2012, σε ηλικία 16 ετών. Τη σεζόν εκείνη μάλιστα κατέκτησε το νταμπλ στην Εσθνία, ως παίκτρια της Viljandi Metall. Την επόμενη χρονιά έπαιξε μία σεζόν στην πανεπιστημιακή ομάδα του Ταρτού, ενώ στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά της για τη Φινλανδία, όπου από το 2015-2017 αγωνίστηκε στην WoVo Rovaniemi.

Επίσης εκτός από τη σάλα αγωνίζεται και στο μπιτς βόλεϊ, ενώ στο Κύπελλο ΜEEVZA του 2013 αναδείχθηκε η μικρότερη τοπ σκόρερ της διοργάνωσης.

Παράλληλα με το βόλεϊ η Kristiine Miilen έχει ασχοληθεί με την ιππασία για 10 χρόνια, όπου έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις.

miilen1

Η Kristiine Miilen, που μπορεί να αγωνιστεί και ως διαγώνια, στις πρώτες τις δηλώσεις στο paon.gr ανέφερε:

«Έχω ακούσει καλά πράγματα για το Ελληνικό πρωτάθλημα, πριν λίγο καιρό έπαιξα δύο φορές εναντίον της Ελληνικής εθνικής ομάδας και είδα ότι ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Προσωπικά, ελπίζω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την νέα μου ομάδα, να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του συλλόγου και του προπονητή μου, να φέρω τα συναισθήματα στο γήπεδο και να επιτύχουμε τους στόχους μας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πιστεύω ότι ο νέος προπονητής μου, Απόστολος Οικονόμου θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο ως αθλήτρια και θα φέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο παιχνίδι μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αποτελώ κομμάτι της οικογένειας του Πανναξιακού, που θα συναντήσω τις νέες μου συμπαίκτριες και θα ανακαλύψω το όμορφο νησί της Νάξου».

kristiine-miilen-tetragono

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Πανναξιακός ΑΟΝ

“Ο Πανναξιακός ΑΟΝ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση της Εσθονής ακραίας Kristiine Miilen και την καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας βόλεϊ του συλλόγου.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. έχουν τη χαρά να υποδεχτούν στο σύλλογό μας και τη Νάξο την Kristiine Miilen, η οποία θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μας, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Η 23χρονη Εσθονή αθλήτρια ύψους 183εκ αγωνίζεται ως ακραία και θα συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια για την επιτυχία του Πανναξιακού στις εγχώριες διοργανώσεις και στην επίτευξη των στόχων της ομάδας μας.

Καλωσορίζουμε την Kristiine Miilen στην ομάδα μας και το νησί μας και τις ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες”.

Δείτε τη διεθνή Εσθονή του Πανναξιακού σε δράση