CHALLENGE CUP

Απέκλεισε Κουντουρά και «βλέπει» Ολυμπιακό

Απέκλεισε Κουντουρά και «βλέπει» Ολυμπιακό

Παρά την προσπάθεια της Βάσας η βελγική Αστερίξ απέκλεισε μετά την Παπαφωτίου και την Έλενα Κουντουρά και με δύο νίκες στις “16” του Challenge Cup γυναικών, φιλοδοξεί να τριτώσει το καλό κόντρα σε άσους της γαλανόλευκης καθώς στις “8” του θεσμού θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις νταμπλούχες Ελλάδας, που πριν λίγα λεπτά προκρίθηκαν για 2η χρονιά μετά τη σεζόν 2007-2008 στα προημιτελικά του θεσμού.

Το ρεσιτάλ της πασαδόρου μας, που πέρα από τα οργανωτικά της καθήκοντα με συνολικά 9 πόντους (4 μπλοκ, άσο, 4/6 επιθέσεις) βοήθησε τα μέγιστα σε όλους τους τομείς,  δεν στάθηκε αρκετό στην ουγγρική Βάσας για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κόντρα στις Βελγίδες του Μπέβερεν, που είχαν προίκα το νικηφόρο 3-1 του α’ αγώνα.

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα του επαναληπτικού στη Βουδαπέστη η παρέα της Κουντουρά, που εκμεταλλευόμενη τα λάθη των φιλοξενούμενων προηγήθηκε με 25-19, 1-0 σετ, δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή της. Η Αστερίξ, μεταμορφωμένη, σαν τον δημοφιλή ομώνυμο  Γαλάτη με το μαγικό φίλτρο, κυριάρχησε στο παιχνίδι και επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό της με την τοπ σκόρερ Χέρμποτς (22π) βρέθηκε μπροστά στο σκορ 2-1 με τα δύο κερδισμένα της σετ με 25-18 αμφότερα.

Η ουγγρική ομάδα τα’ δωσε όλα για να παραμείνει “ζωντανή” και κατάφερε με πιεστικό σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις φιλοξενούμενες. Με συνολικά 17 πόντους η Ρούντρε έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ομάδα του Ζ’όλταν Γιοκάι που με 25-19, έκανε το 2-2 σετ και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τελευταίο σετ όμως η εικόνα άλλαξε, οι Βελγίδες χάλασαν την υποδοχή των γηπεδούχων με το σερβίς τους και με 15-10 πανηγύρισαν την πανηγυρική τους πρόκριση στις “8” του θεσμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς πέρυσι αποκλείστηκαν στα προημιτελικά με δύο ήττες από την τουρκική Μπούρσα.